Princ Charles je sice šlechticem z Walesu a následníkem britského trůnu, zároveň je však také milujícím otcem a dědečkem. V novém rozhovoru pro Sky News, pro jejich seriál After The Pandemic: Our New World, otevřeně promluvil o obtížích spojených s jeho koronavirovou karanténou v jeho domě v Aberdeenshire v Birkhallu. Své nejbližší už totiž několik měsíců osobně neviděl, a je s nimi ve spojení jenom prostřednictvím moderních technologií.

„Je to šíleně smutné,“ posteskl si. „Sice s nimi můžete alespoň mluvit díky mobilům, naštěstí, ale není to stejné, že ne? Opravdu chcete ty lidi obejmout.“ Například jeho matka, královna Alžběta II. (94), a otec, princ Philip (98), vévoda z Edinburghu, byli od něj během krize vzdáleni 500 mil (tedy více než 800 kilometrů). Birkhall je totiž ve Skotsku, zatímco Charlesovi královští rodiče jsou na zámku Windsor. „Svého otce jsem neviděl už moc dlouho, a to mu příští týden bude devětadevadesát,“ stýskal si.

A jeho potomci? Ti jsou ještě dál. Princ William (37) se svou paní Kate Middletonovou (38) a jejich třemi dětmi v současné době žijí v Anmer Hall v Norfolku, zatímco princ Harry (34) s Meghan Markleovou (38) a jejich syn Archie (1) jsou v Los Angeles. „Komunikovali jsme spolu přes Facetime, což bylo velice příjemné, ale…“ krčil rameny a sklesle dodal: „Plně chápu frustrace, problémy, zármutek a úzkost všech těch lidí ve stejné situaci.“

Poslední dva měsíce podle něj byly „neuvěřitelně zkušebním a náročným časem“. „Vím, že spousta lidí trpěla ztrátou svých blízkých, zmatením a úzkostí, která vše obklopuje. Soucítím obzvláště s těmi, kteří ztratili své blízké a nebyli v té době s nimi schopni být. To je pro mě ta nejstrašlivější věc,“ přiznal. Zároveň však zdůraznil, že doufá, že se všechny rodiny, nejenom ta královská, brzy zase sejdou, a pandemie koronaviru pomine stejně tak rychle, jako se i objevila.

VIDEO: Princ Charles jako dítě.

Video
Video se připravuje ...

Princ Charles jako dítě. Youtube.com/The British Monarchy

Fotogalerie
43 fotografií