Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malý školáček šel v plném provozu po silnici: Matka doma spala! Nesu drobné pro babičku, svěřil se

Hocha na silnici zastavil kolemjedoucí policista. (Ilustrační foto)
Hocha na silnici zastavil kolemjedoucí policista. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: shp - 
29. května 2020
18:08

Teprve šestiletý chlapec si sbalil své, lidově řečeno, saky paky a vyšel na Českolipsku na tři kilometry dlouhou cestu po frekventované silnici. Své babičce chtěl odnést sedm korun. Dítěte si naštěstí všiml policista.

Hoch vyrazil ve středu dopoledne na cestu z Mimoně do pět kilometrů vzdálených Novin pod Ralskem. Jak uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková, dítě mělo štěstí, že na něj narazil její kolega Tomáš Ciešlák. Namířeno měl zrovna služebně do okolí Doks, a jakmile chlapce zahlédl, okamžitě zastavil svůj vůz.

Policista nevěřil vlastním očím

Nemohl uvěřit svým očím, protože tato silnice není bezpečná ani pro dospělého chodce, natož pro dítě. Provoz je tu hustý a silnici využívají ve velké míře také nákladní vozidla a kamiony,“ řekla Baláková webu Novinky.cz. Dítě na sobě mělo tepláky a roušku. Policistovi řeklo, že jsou jeho rodiče v práci a on se vydal na cestu za svojí babičkou.

Bylo vidět, že jde o velmi šikovného a samostatného chlapce. Policista ho předal přivolaným kolegům a pokračoval dál ve své služební cestě,“ dodala policejní mluvčí. Strážci zákona vzali hošíka domů. Matka byla sice doma, ale spala, takže o toulkách svého malého syna neměla ani nejmenší ponětí.

Maminka doma usnula

Žena uvedla, že má doma ještě chlapcovu sestru, a tak byla unavená. Policie případ předala odboru ochrany dětí. „Jakkoliv maminčinu únavu chápeme, její syn se ocitl na svém ‚výletě‘ v ohrožení zdraví i života. Kromě toho, že ho mohlo srazit auto, se také mohl dostat do kontaktu s nesprávnými lidmi a zmizet neznámo kde,“ uzavřela Baláková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání