Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uprchlá krajta dosud na svobodě? Video zachytilo pohyb nedaleko místa činu!

Stejný druh utekl také již dříve v Praze.
Stejný druh utekl také již dříve v Praze.  (Autor: Městská policie Praha)
Autor: ran - 
15. května 2020
16:34

Plaz, který zmizel v noci ze soboty na neděli z objektu v Otrokovicích, zaměstnává policii již od úterý, kdy majitelé zmizení zvířete oznámili. Ochránci zákona hledají krajtu tmavou v barevné variantě „albín“ vážící 60 kilogramů již od nedělního rána. Prohledali opakovaně objekt i blízké okolí. Jejich snaha byla zatím marná, ale pokrok ve vyšetřování přece jenom nastal.

Kromě nalezení hada by totiž otrokovičtí policisté rádi zjistili totožnost svědka, který se podle záznamů pouliční kamery v okolí nad ránem pohyboval. „Jedná se o muže, který v neděli kolem čtvrté hodiny ranní procházel poblíž objektu, odkud had zmizel. Kdo by muže poznal, ať volá linku 158 nebo zajde přímo na otrokovické obvodní oddělení policie,“ uvedla mluvčí zlínské policie Lenka Javorková.

Policie z Otrokovic ve spolupráci s městskou policií ve snaze dopátrat se velkého hada opakovaně prohledala vnitřní prostory objektu, v němž byl plaz chován, i jeho bezprostřední okolí. „Zaměřili se na travnaté porosty, prohlédli i okolí parovodu a přilehlé průmyslové budovy. Kolegové kontrolovali i okolí panelových domů a prošli také lokalitu Štěrkoviště,“ sdělila dále mluvčí.

Pátrání se zaměřilo i na stromy a další místa, kde by se plaz mohl schovávat. Policie dále apeluje na občany, aby v případě, že hada někde spatří, na něj v žádném případě nesahali a ihned kontaktovali linku 158. „Had má žlutooranžovou barvu s bílými ornamenty. Jedná se o škrtiče, který není jedovatý,“ upřesnila již v úterý policejní mluvčí Monika Kozumplíková. 

Video  Muže, který by mohl vědět víc, zachytily kamery nad ránem v okolí objektu.  - Policie
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání