Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ošklivý konec krásného dne v Jeseníkách: Chlapec (9) si na kole zlomil stehenní kost

Ošklivý konec krásného dne v Jeseníkách: Chlapec (9) si na kole zlomil stehenní kost
Ošklivý konec krásného dne v Jeseníkách: Chlapec (9) si na kole zlomil stehenní kost  (Autor: Horská záchranná služba)
Autor: dce - 
9. května 2020
21:23

Opravdu ošklivým zraněním skončil cyklistický výlet pro teprve devítiletého chlapce v sobotu v podvečer. V Jeseníkách si po pádu zlomil stehenní kost a musel pro něj letět vrtulník. Za jediný den byl již třetím zraněným cyklistou v okolí.

K nehodě došlo v dolní části skiareálu Karlov u stanice lanovky Expres. „Měl veliké bolesti, takže jsme mu se souhlasem otce šetrně rozstřihli kalhoty a sundali cyklistické chrániče. Pak jsme mu dali vakuovou dlahu a přes našeho dispečera jsme se domluvili na asistenci vrtulníku Letecké záchranné služby z Ostravy,“ uvedl k výjezdu Ondřej Šimko, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Záchranáři chlapce umístili do vakuové matrace a za doprovodu maminky jej převezli na terénní čtyřkolce na parkoviště pod skiareálem, kam vzápětí dosedl vrtulník, který ho transportoval do nemocnice.

Jen za tuto sobotu je to třetí případ zraněného cyklisty na Karlově. „V jednom případu se jednalo o zlomenou klíční kost, ve druhém pak o pravděpodobně zlomený prst. Faktem je, že krásné počasí přilákalo na cyklotrasy v Jeseníkách velké množství milovníků horských kol. Všechny proto vyzývám, aby bezpodmínečně dodržovali bezpečnostní pravidla pro horské cyklisty,“ důrazně varoval návštěvníky pohoří Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Citronel ( 9. května 2020 22:46 )

Určitě se jedná o vyžraného tlouštíka co viděl na internetu nějakou akrobacii na kole a v jeho sádlem zalitém mozečku se zrodil nápad,že to dvojité salto s výkrutem dvakrát doleva a jednou doprava taky zvládne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání