Sotva 24. dubna oznámila vláda uvolnění pravidel, jež se týkají volného pohybu osob, vyložili si to někteří Pražané po svém. Stýkat se od té doby můžou na veřejnosti až v deseti lidech, protože jsou ale stále zavřené provozovny restaurací a hospod, kde před vypuknutím koronavirové pandemie trávili večery, vyrazila řada z nich na pořádnou „chlastačku“ do parku. 

„Hned v pátek 24. dubna to nepříjemně pocítila například Stromovka. V parku byl hluk až do pozdních nočních hodin a ráno to kolem laviček vypadalo jako po právě skončeném festivalu,“ uvádějí Lesy hlavního města Prahy, které se o přírodu v hlavním městě starají. 

Už před pandemií je soužil vandalismus, který museli ve Stromovce často řešit, tohle je ale podle nich „vyšší level“. „Úklid po jediné takové noci nám trval čtyři hodiny, které jsme mohli věnovat například péči o stromy či květiny,“ napsaly LHMP na svém Facebooku s tím, že park není hospoda.

Prosí proto návštěvníky, aby dodržovali pravidla slušného chování, byli ohleduplní k přírodě i k ostatním návštěvníkům a vše, co si do lesa přinesou, si také odnesli. „Pamatujte na to, že zeleň ve městě má ohromnou cenu a je nesmírně důležitá pro životy nás všech a právě podle toho je třeba se zde chovat,“ apelují na zdravý rozum Pražanů.

Fotogalerie
93 fotografií