Přestože Gott zemřel několik měsíců před vypuknutím pandemie koronaviru, fotograf Miloš Schmiedberger, který s ním strávil poslední chvilky o samotě, ale věří, že Karel kolosální dopad virového onemocnění na celý svět předpověděl. Stalo se tak jednoho krásného letního dne.

„S Karlem Gottem jsme se náhodou viděli možná tak dva měsíce před jeho smrtí v centru Prahy. Seděli jsme tam s Jirkou Krampolem v kavárně. Karel šel okolo, byl unavený a díval se do země, ale když jsme na něj zavolali, na všechno se vykašlal a povídali jsme si další dvě a půl hodiny. Ožil, lítaly fóry, byl bezvadný,“ prozradil Schmiedberger pro server eXtra.cz. Pokec mezi přáteli se ale brzy zvrtl v tajemné proroctví.

„Bavili jsme se ještě o jeho knize, o ní říkal, že si myslí, že ji už nestihne dokončit. A pak povídá: ‚Podívej se okolo sebe na lidi. Jsou smutní, jak se tváří, jak jsou nešťastní. Jako by měla přijít nějaká katastrofa.‘ A za pár měsíců přišel koronavirus. Karel měl zvláštní vize,“ pokračoval fotograf. S Gottem měl údajně velmi blízký vztah, oba rádi filozofovali o nesmrtelnosti. „Byly to úžasné debaty,“ uzavřel Miloš.

VIDEO: Zastaví Dominika dokument o Gottovi? A Dáda zůstala sama, splní Felix slib?

Video
Video se připravuje ...

Zastaví Dominika dokument o Gottovi? A Dáda zůstala sama, splní Felix slib? Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
76 fotografií