Zatímco nejstarší dceru Karla Gotta (†80) blokují v Česku zavřené hranice, Timo je pro změnu zaseklý v Mexiku, kde teď žije a pracuje. Do Evropy mu nic neletí a musí vyčkat, až se epidemie zmírní. „Dělá mi to velké starosti, protože bych ten rozvod chtěla dotáhnout do konce,“ řekla Nedělnímu Blesku Gottová.

„Spojím se s finskou ambasádou a zeptám se jich, jaká jsou řešení. Myslím, že to snad všichni pochopí, že teď ani jeden ve Finsku nejsme a bude komplikované se tam dostat,“ přemýšlí o svých krocích Dominika. Věří, že první stání soud odloží do období, kdy oba budou moci do Helsinek dorazit.

Chtěl spolupracovat

Když finský muzikant udělal v lednu Dominice přepadovku v Praze, nejprve s ní hodlal obnovit vztah. Jakmile ale zjistil, že už ho manželka nechce, přislíbil, že bude na rozvodu spolupracovat. Pak mu ale Gottová dala nechtěně šanci, když přespala v jeho hotelovém pokoji po společné návštěvě metalového koncertu. Timo pak prohlásil, že spolu budou znovu žít. To ale Slavíkova dcera záhy dementovala a Tolkki naštvaně zkontaktoval české právníky, přes které podal vlastní žádost o rozvod. Vezme tenhle příběh někdy konec?

Časová osa jejich vztahu

2000 Seznámili se na koncertu kapely Stratovarius. Dominika se do Tima bezhlavě zamilovala. A ještě ten rok si ho vzala za muže. Táta Karel ale o jejich manželství do roku 2015, kdy onemocněl rakovinou mízních uzlin, nevěděl. Dominika mu to řekla až na nemocničním lůžku.

2008 Timo kvůli velkým hádkám mezi členy a také kvůli sílícím maniodepresím odešel z kapely Stratovarius. Tady se datuje počátek všech manželských potíží.

2015 Vyčerpaná Dominika utekla od Tima do Česka. Stěhováci jí odvezli krabice s věcmi, ona sama jela svým autem. Táta Karel dceři v Praze sehnal byt ve Vokovicích, kde jí platil nájemné 25 tisíc měsíčně. Vyjednal jí také práci v kosmetickém salónu. Na podzim stejného roku, kdy Gott onemocněl rakovinou mízních uzlin, se jeho nejstarší dcera k Timovi vrátila.

2016 Dominika se vrací do Finska a na jaře podepsala před tátou, notářem a právníky dokument o tom, že se po otcově případné smrti vzdává za okamžitou výplatu 6 milionů korun nároku na dědictví po něm.

2017 Nejstarší Slavíkova dcera pod tíhou rodinných problémů (nemocný manžel, otec i maminka, poz. red.) propadla závislosti na alkoholu a lécích. S Timem před tím přišli o dům u moře, kde bydleli, a přestěhovali se do malého domku na okraji Helsinek.

2018 Vzhledem k tomu, že Dominika kvůli svému psychickému stavu nebyla schopná pracovat a nedělal ani Timo (pokoušel se získat finance např. výukou hry na kytaru, poz. red.), dostali se manželé do existenčních potíží. Na pomoc přispěchal Karel Gott. Dceři začal měsíčně posílat velký obnos peněz, aby přežila (přesněji, aby s Timem přežili). Tato částka přistávala Dominice na účtu až do otcova skonu loni na podzim.

2019 V červnu Dominika poprvé veřejně přiznala problémy, do kterých se s Timem dostali a že by je bez finanční pomoci táty nezvládli. Následně mu na konci července oba odletěli do Prahy popřát dodatečně k 80.narozeninám. Gottovi, který byl šokovaný tím, jak jeho dcera vypadá, Dominika slíbila, že se začne léčit ze závislosti na alkoholu. To také udělala!

Manželské problémy s Timem, který svou ženu před jejími zraky podváděl nebo ji okradl o šperky po babičce z tatínkovy strany, vyvrcholily v listopadu loňského roku, kdy Dominika našla dopis o tom, že její muž půl roku nezaplatil nájem za dům. Hrozící vystěhování se snažila řešit, ale marně. Na začátku prosince se proto rozhodla odejít. Azyl našla v domě zpěvačky Šárky Rezkové (51) na Chouzavé.

2020 Od ledna Dominika začala pracovat v baru v pražském obchodním centru Palladium. Tam ji také v druhé části ledna nečekaně přepadl její manžel. Chtěl slepit jejich vztah. To ale Gottová odmítala. Přesto se s ním v dalších dnech začala setkávat, dokonce mu přispěla i nějakou korunou na ubytování na hotelu. Když pak spolu zašli na metalový koncert a ona přespala v jeho hotelovém pokoji, situace vygradovala. Timo veřejně řekl, že se k sobě vrátí, což Dominika pár hodin poté dementovala na tiskové konferenci a oznámila podání žádosti o rozvod. Vlastní žádost poté s právníky sepsal i finský muzikant.

Po měsíci pobytu v Praze odletěl Timo do světa. Nejprve do Kostariky, pak se usadil v Mexiku, odkud se do Evropy do této chvíle nevrátil. Dominika se mezi tím přestěhovala od Šárky Rezkové do pronajatého bytu v pražských Vysočanech, kde vyčkává na to, až se bude moci vrátit k práci barmanky.

VIDEO: Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den

Video
Video se připravuje ...

Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
72 fotografií