Hlídka policistů ve čtvrtek krátce před půl šestou večer zastavila rychle jedoucí luxusní BMW v Liberecké ulici na Střížkově. „Při silniční kontrole se posádka vozidla chovala nervózně, navíc řidič tvrdil, že své doklady zapomněl doma, a policistům předložil kopii fotografie dokladu,“ uvádí policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zatajil svou totožnost

„Pejáci“ ihned zjistili, že fotografie na kopii neodpovídá skutečné podobě  muže, který řídil vozidlo. „Kolegové měli podezření, že muž svou identitu skrývá záměrně, zavolali si proto na místo posily a provedli společně prohlídku vozidla a posádky," dodává Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Řidič s jeho komplicem převáželi pervitin v hodnotě půl milionu korun v luxusním BMW. Policisté našli i nádobíčko na výrobu drog. Policie Čr

Při prohlídce se jejich domněnka jenom potvrdila. Řidič i se svým komplicem ve stříbrném bavoráku převáželi drogy. Podle informací Aktu.cz měli v autě také nádobíčko na jejich výrobu.  

Špatná skrýš

Jeden sáček s bílým práškem byl schovaný ve dveřích u řidiče a druhý, který vážil přes kilogram, se nacházel na zemi v zadní části bavoráku. Sáček ve dveřích byl prý řidiče, který se k němu přiznal, měl ho prý pro vlastní potřebu. Druhý sáček prý odhodil jeho spolujezdec, když viděl policejní majáky ve zpětném zrcátku.

„,Péjáci' si na místo kontroly zavolali psovoda se psem vycvičeným na  vyhledávání drog a dosahového kriminalistu z oddělení drogové problematiky. Při prohlídce řidiče, zda u sebe nemá zbraň, u něj policisté nalezli i jeho pravý doklad. Lustrací na místě zjistili, že řídil i přesto, že má vysloveny tři platné zákazy řízení," popisuje Siřišťová. 

Pěkně by se napakovali

Muži nejsou žádní troškaři. Dva pytle bílého prášku měly podle Aktu.cz  hodnotu půl milionu korun.

Celý případ vyšetřují kriminalisté z oddělení drog. Oba muži jsou obviněni ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. Řidič je vyšetřován ve vazbě a jeho komplic na svobodě. V případě odsouzení hrozí oběma mužům až deset let za mřížemi. 

Fotogalerie
19 fotografií