Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Máme tady koronavirus, škola se zavírá!“: Policie z Mladé Boleslavi vyšetřuje špatný vtip?!

„Máme tady koronavirus, škola se zavírá!“: Falešnou zprávu šetří policie.
 (Autor: Blesk: David Malík, archiv Blesku )
Autor: VaB - 
5. března 2020
17:59

Tak to byl hodně špatný vtip! Neznámý pachatel vyvěsil na internet podvodný snímek z průmyslovky v Mladé Boleslavi. Stálo v něm, že se ve škole objevila obávaná nákaza koronavirem! Škola na to okamžitě reagovala a „vtipálka“ nahlásila na policii.

Chtěl se student vyhnout testu, nebo si jen dělal legraci ze svých spolužáků? To teď zjišťuje vedení Střední průmyslové školy v Mladé Boleslavi. Do jedné ze skupin na facebooku kdosi vložil upravený snímek obrazovky ze stránek školy. 

Na obrázku byla zpráva o tom, že se ve škole objevila nákaza koronavirem! Poplašné zprávy si ale rychle všimlo vedení školy a začalo okamžitě jednat. „Na facebooku se objevila poplašná zpráva s vyfoceným falešným webem školy o tom, že na naší škole byl diagnostikován koronavirus a škola se zavírá. Tato zpráva není pravdivá,“ informoval na facebooku ředitel školy Václav Bohata. „Oznamuji, že na autora této poplašné zprávy podáváme trestní oznámení,“ dodal.

Případem se tak zabývá i mladoboleslavská policie. „Prověřujeme, zda došlo k trestnému činu,“ potvrdila Blesku Lucie Nováková z mladoboleslavské policie. Více se ale k případu nevyjádřila. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání