Produkce záměr oznámila na twitteru a webových stránkách nového filmu o Jamesi Bondovi. Důvodem je hrozba šíření koronaviru. Premiéra se tak posouvá o více než půl roku. Místo dubnového data by se měl snímek Není čas zemřít (No Time To Die) v londýně představit 12. listopadu, Premiéra v dalších státech je nově plánovaná na 25. listopadu.

V Číně, v Japonsku a v Jižní Koreji byla kvůli koronaviru již dříve pozastavena propagační kampaň. V zákulisí filmového průmyslu se zároveň spekulovalo o možném odkladu premiéry, což dnes produkce potvrdila. Nový harmonogram počítá s tím, že do britských kin snímek vstoupí 12. listopadu a ve zbytku světa se tak stane 25. listopadu, napsala agentura AP.

Hlavní roli neohroženého agenta 007 v novém snímku režiséra Caryho Fukunagy ztvárnil opět britský herec Daniel Craig. Jeho úhlavního nepřítele si zahrál americký herec Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody.

Craig se přitom při natáčení zranil a nebyl přitom jediný. Herec si během kaskadérského kousku na Jamajce zranil kotník a musel podstoupit chirurgický zákrok. Nešlo přitom o jediné zranění během natáčení. Kromě hlavního hrdiny se totiž zranil i jeden ze členů štábu, když se v britských studiích Pinewood Studios natáčela scéna s výbuchem.

Režisérem filmu je Cary Joji Fukunaga, který se proslavil například filmovým zpracováním románu Jana Eyrová z roku 2011 nebo dalším filmem podle knižní předlohy Bestie bez vlasti. Titulní píseň k filmu nazpívala mladá talentovaná zpěvačka Billie Eilish. 

Fotogalerie
9 fotografií