Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zloději zaútočili na další obec: V Choceradech vybílili tři domy!

Aktualizováno -
1. února 2020
13:56
Autor: VaB, ČTK - 
31. ledna 2020
20:08

Další den a další vykradené domovy! Jde zase o gang nechvalně známých pražských rychlovykradačů? Policie vyjížděla ke dvěma vyloupeným domům do Chocerad, v sobotu ráno pak majitelé další chaty zjistili, že mají také vykradenou chatu. Na místě létal vrtulník, policie se zaměřila na všechna vozidla i chodce. 

V pátek večer došlo k dalšímu vykradení rodinných domů. Tentokrát v Choceradech v okrese Benešov. Podle informací Blesku došlo k vykradení dvou rodinných domů ve slepé uličce. 

V sobotu dopoledne pak k jedné chatě přijeli majitelé a zjistili, že je někco v noci vykradl. Chata stála ve stejné ulici, ve které v pátek někdo vykradl dva domy. Na místo tak opět musel vyjet policie. 

„Policisté byli v sobotu dopoledne vysláni do Chocerad kde došlo k dalšímu vloupání tentokrát do rekreační chaty,“ uvedla mluvčí s tím, že se policisté celé záležitosti důkladně věnují. 

„Před sedmou hodinou večerní jsme přijali oznámení o vloupání do rodinného domu s tím, že na místo vyjely hlídky policie, na pomoc přiletěl i vrtulník a policejní psovod. Na místě probíhá prověřování veškerých vozidel a osob,“ sdělila Blesku mluvčí policie Michaela Richterová. 

Video  Vykradači jsou rychlí, pasou po penězích a po špercích.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Policejní vrtulník s termovizí propátrával okolí vesnic, policie pročesávala obce ve vozidlech. Zloději ve všech objektech způsobili škodu násilným vniknutím, a to v řádech desítek tisíc, uvedla ČTK. 

K podobnému vloupání do tří rodinných domů došlo také ve čtvrtek v noci v obci Sulice. Scénář byl téměř stejný – lupiči vykradli domy a rychle utekli. Na místě operoval opět vrtulník, desítky policistů a kriminalistů. 

Počty případů vykradených domů se začaly zvyšovat od loňského září především na území Prahy-venkov jih, která zahrnuje část okresů Praha-východ a Praha-západ. Policisté nejdříve oznámili, že vykradačský gang může mít na svědomí přes 120 případů. Později upřesnili, že s vyšetřovanou sérií jich souvisí zhruba polovina.

Vedení krajské policie minulý týden uvedlo, že od začátku roku neeviduje žádné nové vloupání, které by se skupinou souviselo. Lidé ale na sociálních sítích upozorňují na další možné případy.

Tento týden ve středu se zloději například vloupali i do domů v Mirošovicích. Suchánková dnes ČTK řekla, že policie v celém Středočeském kraji zaznamenala od počátku roku 57 případů vloupání do rodinných domů, z toho jich na region Praha-venkov jih připadá 13.

franz ( 1. února 2020 15:22 )

U nás taky kradou. Chceme rovněž zvláštní policejní jednotku a debatu v senátu,třeba místo protlačování alkoholu cyklistů či vodáků pražští a moravští ubožáci. Tihle zloději však nejspíš bohatým berou(myšleno zlodějům na vyšší úrovni) a chudým dávají. A tak je to asi správně.

Stalin ( 1. února 2020 01:29 )

Vzhledem k tomu že zlodeji v tomto případě okrádají zloděje tak bych to vůbec nevyšetřoval protože si to zaslouží 😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání