První část dvoudílného televizního filmu Vysoká hra sledovalo na prvním kanále České televize 1 milion a 29 tisíc diváků starších patnácti let, čímž se snímek s Richardem Krajčem, Ondřejem Vetchým (57) a Miroslavem Donutilem (68) stal nejenom naprosto nejsledovanějším pořadem celého nedělního večera, ale i celého dne.

Není divu, Češi jsou národ milující kriminálky a detektivky, a Vysoká hra jim nabídla napínavý thriller od režiséra Sametových vrahů, vycházející ze skutečného životního příběhu policisty z protikorupčního útvaru, pro něhož není právní stát jenom prázdnou frází. Ideální role pro frontmana kapely Kryštof, jenž – rozhodně v očích televizních tvůrců, pokud ne i v očích fanoušků a především fanynek – odrostl rolím milovníků a stal se prototypem správňáckého a nekompromisního drsňáka.

Drtivé vítězství Vysoké hry je o to překvapivější, že se muselo potýkat s jinými známými a populárními snímky. Dvojkou nedělního večera byla totiž komedie Slunce, seno, jahody, která ovšem k obrazovkám přilákala pouze 786 tisíc diváků – a to je číslo téměř o polovinu nižší, než kolik sledovalo napínavý životní osud zásadového policisty. Trojkou pak byl publicistický pořad 168 hodin s moderátorkou Norou Fridrichovou (42), který vidělo na 756 tisíc lidí.

Televizní stanice Prima se pokusila získat si diváky napínavým thrillerem Taxi 121 o mladém taxikáři v podání Filipa Tomsy (35), jemuž na zadním sedadle vozu skončí psychopatický vrah, pustilo si ho ovšem jen 335 tisíc lidí. Stejně tak nezabodoval ani westernový snímek Dva mezci pro sestru Kláru na ČT2. Film starý neuvěřitelných 50 let, popisující putování desperáta a jeptišky, sledovalo 236 tisíc diváků.

Nedělní večer sice například Nova Cinema vsadila na romantické drama Podivuhodný případ Benjamina Buttona s Bradem Pittem (56) a Cate Blanchettovou (50), hvězdně obsazené historické drama Králova přízeň se objevilo na Prima Max, a Prima Cool vysílala sci-fi film Ghost in the Shell, natočeným podle slavného komiksu se Scarlett Johnassonovou (35) v ústředním partu robotické bojovnice, tyto snímky se však do žebříčku sledovanosti vůbec nedostaly. Vysoká hra si zkrátka všechny příznivce televizní produkce zcela zabrala pro sebe!

VIDEO: Přeje Baníku, chodí na Slavii. Zpěvák Krajčo vysvětlil, komu vlastně fandí

Video
Video se připravuje ...

Přeje Baníku, chodí na Slavii. Zpěvák Krajčo vysvětlil, komu vlastně fandí O2 TV Sport

Fotogalerie
47 fotografií