Na 2. ledna asi britský tatínek se svou pětiletou dcerkou dlouho nezapomenou. Cestovali spolu tramvají šestkou a na holešovickém nádraží měli vystoupit. To ještě netušili, že si zanedlouho užijí pořádně krušné chvilky! Z tramaje totiž na nádraží Holešovice vylezl jen táta. Před holčičkou se zabouchly dveře a spolu s tramvají se muži začala ztrácet z dohledu. Nedaleko naštěstí stála hlídka městské policie.

„Zoufalý otec se obrátil s žádostí o pomoc na strážníky. Hned nato se rozjela rychlá akce,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Jedna hlídka hned vyrazila za ujíždějící tramvají, zatímco druhá od tatínka zjišťovala víc informací. 

Holčička se zatím v tramvaji dala do usedavého pláče, měla ale štěstí. „Během cesty si vystrašeného a uplakaného děvčátka všimla spolucestující žena, která se jí ujala,“ popsala mluvčí. Ta také s dívenkou vystoupila na Palmovce, kde pak mávla na přijíždějící hlídku. Strážníci pak hned dali echo druhé hlídce, která byla s tatínkem a šťastného otce dovezla k holčičce. 

Video
Video se připravuje ...

Pětiletá holčička cestovala sama tramvají, pomohli strážníci. Městská policie Praha

Fotogalerie
11 fotografií