Téma dopravy je pro mnoho pražských radnic palčivé. Ať se jedná o přecpané silnice, pak zejména o nedostatek parkovacích míst. V Praze 22 v tomto ohledu doufají v brzkou dostavbu Pražského okruhu a výstavbu tzv. Hostivařské spojky. A pochopitelně také ve zřízení nových parkovišť. Zatímco dvě první stavby radnice nemá úplně ve svých rukou, výstavbu parkoviště ano.

Řešit se začne už letošním rokem a stát by mělo v ulici Františka Diviše. „Dohodu se stávajícími majiteli se nám povedlo uzavřít v rekordně krátké době,“ informuje mluvčí Prahy 22 Petra Vaňková s tím, že na výkup pozemků pro budoucí parkoviště bude využito 7,85 milionů Kč, které radnice obdržela formou dotací koncem roku 2019.

Staronové chodníky

Radnice taktéž obdržela druhou dotaci ve výši 7,56 milionů Kč, jíž hodlá věnovat na rekonstrukci chodníků podél ulice K Netlukám ve východní části Uhříněvsi. „Na tuto investiční akci byly původně vyčleněny peníze z rozpočtu MČ, ale díky získané dotaci budou tyto finanční prostředky využity na jiné účely,“ sdílí mluvčí.