Výstavba nové budovy ZŠ Šeberov U Jordánku není nic nového, zdejší radnice o ni usiluje delší dobu. Pro nynější koalici se rovněž jednalo o prioritu. Teprve nyní projekt nabývá konkrétní obrysy včetně toho, kdy by stavba mohla být hotova. „Zastupitelstvo hl. m. Prahy nám v červnu (2019 - pozn. red.) schválilo další dotaci na zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby ve výši 8 mil. Kč,“ informuje web šeberovské radnice.

„Předpokládaný termín zhotovení dokumentace pro provádění stavby je v lednu 2020. Poté bude projekt předán investičnímu odboru MHMP, který vysoutěží dodavatele stavby a bude celý projekt realizovat.“ V polovině roku 2020 by měl být znám dodavatel, přičemž se počítá s tím, že by stavba školy měla trvat dva roky. Tím pádem by nové žáčky měla přivítat se začátkem školního roku 2022/2023.

Škatulata

Podle programového prohlášení zastupitelstva Šeberova na čtyřleté volební období odsouhlasené 8. listopadu 2018 chystá radnice změny i u stávající budovy základní školy. Do té by se totiž po dokončení nové budovy měl přestěhovat šeberovský úřad spolu s místní městskou policií a knihovnou. „Stávající budovu úřadu opravíme např. na nové startovací byty,“ stojí v dokumentu.