Mladá talentovaná baletka rezignuje na taneční kariéru kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce – úspěšný dirigent – má ale dvojí tvář, a ona tak v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Když tvůrci snímku oslovili pro roli Eli právě Vlastinu, herečka si myslela, že je to proto, že se dozvěděli, jak moc má s hlavní hrdinkou společného.

„Je pravda, že jsem ve svém životě prožila něco podobného. Řekla jsem si, to je zajímavá náhoda. Cítila jsem, že té postavě rozumím, je mi blízká,“ svěřila se Svátková.

Už dříve totiž na svém blogu popsala domácí násilí. „Ve dvaceti jsem žila s mužem, který mi pár let dělal ze života peklo,“ vzpomínala na život s chorobným žárlivcem.

„Hrabal se mi ve věcech, četl si můj deník, kontroloval každý můj krok, musela jsem dokazovat, že jsem opravdu sama doma, jak tvrdím. A já to všechno poslušně dělala. Protože jsem neznala jiný směr a program než být za každou cenu milovaná,“ popsala psychické deptání ze strany expartnera, z něhož se přitom vyklubal lhář (sám měl ženu a čtyři děti, měl falešné jméno i věk) a nakonec i Interpolem hledaný kriminálník.

I dál a pro další muže pak dělala Vlastina sebezničující ústupky, obětovávala se jejich nárokům. Vysvobození jí přinesl až šťastný vztah s filmovým producentem Jiřím Kounickým, s nímž má syna Matyáše (2). Vychovávají spolu i její dva syny z předchozího manželství – Adama (12), Kryštofa (8).

Film Můj příběh vzniká na motivy bestselleru Zory Castillové Calaway, inspirovaného skutečným životním osudem.

VIDEO: Nový český film Můj příběh: Saša Rašilov v roli démonického muže.

Video
Video se připravuje ...

Nový český film Můj příběh: Saša Rašilov v roli démonického muže Falcon

Tvrdá příprava

Kvůli rolím se už Vlastina učila opernímu zpěvu i hře na violoncello, tentokrát ji ale čekal tvrdý baletní trénink. „Chodila jsem na baletní přípravu, a když mi přišlo, že už mi to jde, že to umím, vždycky jsem viděla převrácené oči, jako že to bylo hrozné...“ prozradila se smíchem herečka, známá např. z filmu Ganster Ka. „Jednou jsem se úplně rozčílila a řekla jsem, ať mi alespoň někdo konečně zatleská, pochválí mě, protože se tu jinak nedá pracovat,“ dodala.

Démonického dirigenta, který připraví hlavní hrdince drsné procitnutí z lásky, o níž doufala, že bude na celý život, si zahrál Saša Rašilov (47). „Kdokoliv film viděl, řekl, že v takovéto roli a tak skvěle zahrané Sašu ještě neviděl,“ říká Hana Hendrychová, která film režírovala spolu s Liborem Adamem. Pro oba je to zároveň režijní debut.

VIDEO: Můj příběh: Vlastina Svátková vás zve na nový český film o lásce a životních výzvách.

Video
Video se připravuje ...

Můj příběh: Vlastina Svátková vás zve na nový český film o lásce a životních výzvách. Falcon

Můj příběh, v němž můžete vidět také Vilmu Cibulkovou (56), Zuzanu Norisovou (40) či Terezu Kostkovou (43), vstupuje do českých kin už 9. ledna.

DALŠÍ VIDEA K FILMU: 

Video
Video se připravuje ...

Nový český film Můj příběh s Vlastinou Svátkovou: Mám ráda, když role vyžaduje i něco navíc. Falcon

Video
Video se připravuje ...

O lásce, která je motorem našich životů. V hlavní roli Vlastina Svátková. Falcon

Video
Video se připravuje ...

Nový český film Můj příběh: Jaromír Nosek v ženské partičce Falcon

Fotogalerie
32 fotografií