Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté dopadli vypečené zloděje: Vykrádali trezor, přišli si na miliony

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, dce - 
14. října 2019
15:00

Policie zadržela dva muže, kteří na různých místech České republiky vykrádali trezory. Dohromady tak ukradli přibližně čtyři miliony korun. Trezory vykrádali v Praze, Jihočeském, Středočeském a Královéhradeckém kraji.

Kriminalisté dva muže středního věku zadrželi v minulém týdnu bezprostředně po spáchání dalšího, respektive jejich posledního skutku a zatím jim prokázali 23 případů krádeží peněz z trezorů. Oba stíhaní jsou ve vazbě a hrozí jim až osmileté vězení.

"Pachatelé se maskovali a na krádeže byli vždy důkladně připraveni. Vedle použití různých prostředků, jak se do trezoru dostat, dokázali v mnoha případech obejít či zničit jejich zabezpečení," řekl mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

"Jednomu z pachatelů kriminalisté navíc prokázali i krádež vloupáním do trezoru firmy v jednom z jihočeských měst z roku 2006. Tehdy způsobená škoda byla odhadnuta na souhrnnou částku bezmála 2,5 milionu korun," dodal mluvčí.

silen ( 14. října 2019 16:59 )

...když je někdo takový imbecil, že se nechá chytit se sedmi melouny v krabici od vína, tak jde sedět..., ale, když se nedá nic dokázat třeba Kalouskovi, Klausovi, Vondrovi, Čunkovi... aj. a mají ty miliony (možná i miliardy) dobře ukryté, tak to je hodné obdivu...

bostonskyviitr ( 14. října 2019 15:45 )

No a nekdo krade veřejně ve stovkach milionů a nestane se jim nic...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání