Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zlodějské hyeny připravily stařenku (90) ze Svitav o úspory: Sebraly jí téměř 750 tisíc!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Zdeněk Matyáš)
Autor: chal - 
11. září 2019
18:03

Dvojice zlodějek v úterý připravila 90letou stařenku ze Svitav skoro o milion korun. Jedna z žen důchodkyni zabavila, ta druhá mezitím vyloupila pokladnu v jejím domě. Policie po pachatelkách pátrá.

Důvěřivost a chvilka nepozornosti se hrubě nevyplatila seniorce ze Svitav. V úterý dopoledne za důchodkyní domů přišla dvojice cizích žen s tím, že jdou kvůli doplatku za zdravotní pojištění. Zatímco se jedna ze zlodějek s důvěřivou dámou v pokročilém věku bavila o údajném doplatku, její parťačka zatím vlezla do ženina domu a našla pokladnu se značnou hotovostí. Dvojice se vypařila i s penězi. Zoufalá stařenka se obrátila na policii.

„Do její přízně se měly vetřít dvě ženy tmavší pleti se slovy, že jdou kvůli doplatku,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Zeman. Zlodějka podle něj našla v domě pokladnu s téměř 750 tisíci korun. „Následně se obě z místa urychleně vzdálily k vozidlu světlé barvy, kde čekala třetí žena, a společně odjely neznámo kam,“ popsal mluvčí.

Policisté požádali o pomoc při pátrání po pachatelkách i veřejnost. Obzvlášť užitečné by mohly být záběry z palubních kamer, které natočily automobily projíždějící v úterý mezi 8:30 a 11:30 svitavskými ulicemi Kapitána Jaroše, Felberovou, Svitavskou nebo přilehlými ulicemi.

„Zároveň prosíme širokou veřejnost o spolupráci při možném tipování popsané osádky a vozidla před uvedeným časem v blízkém i širším okolí Svitav,“ dodal Zeman.

barracuda.sro ( 11. září 2019 18:30 )

Ani jsem nemusel číst článek a hned bylo jasné kdo v tom má prsty, Eržika a Džamila. Špíny ,hyeny a odporná svoloč !!! Zavřít ,až zčernají (ještě víc).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání