Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Mlsný“ kurýr ukradl tisícovku palačinek a dortíků. Prodával je na černém trhu

Autor: Darina Jíchová - 
11. září 2019
10:01

Newyorská policie řešila kuriózní případ, David Lliviganay byl obviněn, že ukradl přes tisíc palačinek a dortíků z vyhlášené cukrárny a pekárny Lady M Confections, kde jeden zákusek vyjde až na 2 tisíce korun za kus. Lliviganay pro podnik dělal doručovatele, podle všeho měl odcizit sladkosti v hodnotě přesahující 2 miliony korun, informoval deník The Guardian.

Lliviganay měl během několika měsíců systematicky odnášet palačinky, dorty a další luxusní zákusky ze skladu cukrárny. Celkem takhle ukradl 1020 pamlsků, které následně prodával na černém trhu. Největší zájem je o palačinky s vyraženým zajíčkem, kterými je cukrárna Lady M Confections vyhlášená. V oblibě je mají i celebrity jako moderátorky Martha Stewartová nebo Oprah Winfreyová.

Vyhlášené palačinky z cukrárny Lady M Confections. Vyhlášené palačinky z cukrárny Lady M Confections. | Instagram Lady M Confections

Doručovatele z jeho zločinu usvědčily záznamy z bezpečnostních kamer, Lliviganay před soudem nic netajil a přiznal, že z mrazáků skutečně kradl palačinky i dorty. Vlastníci podniku nejdříve ani nepoznali, že jim ze skladů mizí jejich zboží. Zjistili to, až když se dozvěděli, že jejich produkty jsou k dispozici mimo jejich pobočky a za výrazně nižší cenu.

Podnik chce získat zpátky peníze za dorty

Soud shledal Lliviganayho vinným z drobné krádeže, cukrárna Lady M Confections požaduje vrácení ceny ukradených palačinek a dortů. Zároveň chce dosáhnout vyplacení podílu, který za produkty Lliviganay utržil, a vyplacení způsobených škod.

Zákusky z podniku Lady M Confections jsou podle kulinářského magazínu deníku The New York Times považovány za „nejlepší, v nejhorším případně druhé nejlepší, v celém New Yorku“.

 

Zobrazit celou diskusi