Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V New Yorku narazil do mrakodrapu vrtulník. Jeden mrtvý, lidé v panice vybíhali na ulici

Aktualizováno -
10. června 2019
21:18
Autor: Jakub Veinlich, ČTK - 
10. června 2019
20:36

Jeden člověk dnes v pondělí při nouzovém přistání vrtulníku na střeše manhattanského mrakodrapu zemřel. Oznámila to televize NBC s odvoláním na policisty v New Yorku. Stroj po přistání vzplál, hasiči ale oheň brzy uhasili. V budově, která má 54 poschodí, zavládla panika, policie dům evakuovala.

O příčině nehody, která se stala za deštivého a mlhavého počasí, zatím newyorská policie nemá informace. Není ani jasné, kolik lidí ve vrtulníku cestovalo. Prezident Donald Trump byl podle sdělení Bílého domu o nehodě v New Yorku informován a vývoj situace sleduje.

Dům, známý v New Yorku jako Axa Equitable Center, stojí v samém centru Manhattanu mezi jižním okrajem Central Parku a náměstím Times Square. Budova je sídlem americké firmy AXA Financial, dceřiné společnosti francouzské finanční firmy AXA. V budově mají rovněž kanceláře bankovní domy BNP Paribas a Citibank.

Podle dosavadních informací nikdo z budovy zraněn nebyl, dům se ale silně rozkýval. Požár na střeše se hasičům podařilo uhasit po 20 minutách. Budova má podle NBC cenu zhruba dvě miliardy dolarů (45 miliard korun).

Zatím poslední podobná nehoda se v New Yorku stala v roce 2006, kdy malé dopravní letadlo narazilo do dvaačtyřicetiposchoďového domu na severovýchodě Manhattanu. Osmnáct lidí bylo zraněno.

agfor ( 11. června 2019 12:47 )

Nebyl to náhodou jeden z těch US superstrojů, které nám chce Donald vnutit ze svých vrakovišť ?

zipetr ( 11. června 2019 11:05 )

----Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : gg.gg/zeny2019

PPP150W ( 11. června 2019 07:54 )

Asi jste si spletla bankovní dům s Pentagonem.

kritick ( 10. června 2019 21:44 )

Hodně, hodně, hodně, ale hodně mi to připomíná newyorská dvojčata. S jediným rozdílem, že to nebylo tak dokonale připravený... Budově firem, které jsou v miliardových mínusech, mají existenční problémy a jde to s nima prudce dolů vodou, by se asi hodně hodně hodilo, aby ten vrtulník měl hodně paliva a ona spadla během několika málo vteřin do svého základu. Bylo by po dluzích a pojistky by určitě kryly všechny jejich miliardové dluhy, ne? Kdepak, těmto lidem nelze věřit ani nos mezi očima.

ja-stana ( 10. června 2019 21:06 )

A tihle magoři, kteří jsou ze všeho vys-raní by chtěli do války s Ruskam?

Zobrazit celou diskusi