Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Starce dopadli po 46 letech! Zavraždil dvě kamarádky (†19)

Autor: shp - 
11. dubna 2019
17:07

Téměř půl století poté, co došlo v jednom z motelů v americkém městě Virginia Beach k dvojnásobné vraždě kamarádek Lynn Seethalerové a Janice Pietropolaové, překvapil všechny zásadní posun v případu. Z jejich zamordování byl obviněn dnes již osmdesátiletý Ernest Broadnax z New Yorku.

Broadnax podle webu listu New York Post žil v New Yorku od roku 1990. V rukou policie skončil na základě zatykače z Virginie. Obviněn byl z dvojnásobné vraždy a ze znásilnění, k nimž došlo v roce 1973. Policisty nepřivedlo na stopu muže nic jiného než vzorky DNA, které získali ze stop odebraných před 46 lety na místě činu.

Muž dělal narážky na to, že vraždil

Ve čtvrti Queens spáchal Broadnax v roce 1990 loupež. Byl dopaden a odsouzen ke dvěma letům ve vězení. Ta si posléze opravdu odpykal. Jeho pozdější sousedé ho popsali jako samotáře, který už dříve dělal narážky na to, že v minulosti spáchal ohavný zločin.

Řekl mi, že před lety něco udělal, že někomu ublížil,“ sdělil pod podmínkou anonymity 62letý soused zatčeného muže. Broadnax v roce 1973 údajně vlezl do pronajaté chatky dvou kamarádek oknem. Zavraždil je jen den předtím, než se měly z motelu odhlásit.

Další podobné vraždy se prověřují

Ve Virginia Beach bylo za dvanáct let od tohoto hrůzného činu zavražděno podobným způsobem 8 žen a ještě více jich beze stopy zmizelo. Policie některé z těchto případů stále vyšetřuje. Není však jasné, zda v nich Broadnax nějak figuruje.

Monikay ( 11. dubna 2019 20:14 )

je dobře že to zpětné prověřování DNA přináší výsledky. i když už je starý, aspoň mu to neprojde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání