Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Poprava Jána Kuciaka (†27): Chystali mu hrob jako nezvěstnému novináři Paľu Rýpalovi?

Autor: shp - 
26. března 2019
18:48

Vyšetřování vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) pokračuje na plné obrátky. Nesrovnalostí je však v případu stále spousta. Po obvinění kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera (55) z objednávky vraždy žurnalisty vyšlo najevo, že původně měl jeho život být ukončen jinak. Vše přitom hrozivě připomíná osud Paľa Rýpala, který je už téměř 11 let nezvěstný.

Kočnerův svět, jak píše Denník N, popsali vyšetřovatelé na 25 stranách usnesení o vznesení obvinění podnikatele z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Kočner měl podle dokumentu využívat Alenu Zs. (44), další obviněnou v tomto případě, aby zlákala co nejvíce vlivných mužů, které by mohl Kočner vydírat. Obětí vydírání se měl stát i sám Kuciak, ale nic na něj nedokázali najít.

Špínu na Kuciaka nenašli

Žije jako mnich,“ mělo Kočnerovi hlásit jeho komando. I proto se podle vyšetřovatelů rozhodl podnikatel Kuciaka zavraždit. V roce 2017 měl zase plánovat vraždu státního zástupce Úřadu speciální prokuratury Maroše Žilinky. Ten je dozorčí v kauze Technopol, kde Kočnerovi hrozí trestní stíhání. O smrt Žilinky se měl postarat Zoltán A., další obviněný v případu Kuciaka a Kušnírové.

Zoltánovi se však do vraždy Žilinky nechtělo, tak mu Alena prý navrhla, aby popravil alespoň Kuciaka. Zoltán to zadal Tomáši S. a Miroslavu M. Podle zmiňovaného policejního usnesení bylo zadání od Kočnera, aby Kuciak zmizel. Jeho tělo se nemělo nikdy najít. Děsivý scénář přitom připomíná jiný případ. Před skoro 11 lety se ztratil novinář Paľo Rýpal.

Rýpal se bál o svůj život

Než se po něm slehla země, řekl nejbližším, že ho sledují a on se bojí o život. Z pronajatého bytu v Bratislavě zmizel 22. dubna 2008. Den předtím vyřídil pracovní věci, dohodl další termíny, ale dál se už nikomu neozval. Jeho nejbližší nevěří, že ještě žije. Koncem minulého roku se ozval muž, který tvrdí, že nezvěstný je pochovaný v tajném hrobě na samotě nedaleko oravské Zázrivé.

Strážci zákona toto tvrzení vyšetřují. Podle usnesení o obvinění Kočnera zřejmě něco podobného plánovali i s Jánem Kuciakem. On a jeho snoubenka, kterou si chtěl brzy vzít, nakonec zemřeli jinak. Byli zastřeleni ve svém domě a těla byla nalezena. Proto se někteří domnívají, že v jejich případě mohlo jít o popravu na výstrahu.

Video  Záběry z místa činu: V téhle ulici někdo zastřelil slovenského novináře a jeho přítelkyni  - Joj TV, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

tuba24 ( 26. března 2019 22:08 )

Ukludni sa czečenec... ten mimo ineho vznikol tak ze chromy dojčeták kefoval kravu... niet divu ze czečenci ako ty vela intelektu nepobrali

martinmr ( 26. března 2019 19:38 )

Je mi ho líto i jeho nastávající. Ale proč se ČR zabývá čobolákama? Čoboláci se u nás chovají jako prasata! Jsme jednou rozdělení, tak prosím čoboláky a podobné zmrzlý, ať sem nelezou! To Maďar oplodnil opicu gumovou, kopl ju přes Dunaj a tak vznikl Slovák!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání