Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slepého kytaristu okradli na ulici za bílého dne: Z bohatého výdělku mu zbylo tak na pivo

Autor: ČTK - 
30. srpna 2019
22:25

Dva muži ve velšském městečku Bangor okradli slepého pouličního muzikanta. Pachatelé mu vzali většinu výdělku, když hrál na kytaru před místní samoobsluhou, přičemž si zřejmě přišli na několik desítek liber. Soudce jejich čin označil za otřesný.

Nevidomý muzikant Chris Chadwick-Parnell 26. června hrál na ulici se svým vodícím psem a příspěvky od kolemjdoucích měl před sebou v obalu na kytaru. Jeden ze zlodějů podle BBC peníze vzal a podal je tomu druhému, který do pouzdra vrátil čtyři libry (asi 120 kč, pozn. red.), což byl prý zlomek celkové částky. Kytarista uvedl, že běžně za den vydělával kolem 70 liber (2000 Kč).

Třiačtyřicetiletý Alan Fothergill se ke krádeži přiznal a soud mu uložil 26měsíční vězení, o osm let starší Gary Williams čin popřel, i tak byl ale uznán vinným. U obou se nejednalo o první trestný čin.

„Takhle hluboko jste klesli kvůli drogám,“ vzkázal jim soudce Huw Rees. Zdůraznil, že dvojice si vybrala obzvláště zranitelnou oběť. Nevidomý mladík nyní říká, že už se na ulici necítí bezpečně.

prazanda1- ( 31. srpna 2019 11:47 )

Taky bych ho okradla no a co?

baronessa ( 31. srpna 2019 09:48 )

Člověče, a to myslíš vážně? On nevidí, protože je slepý. A ty jsi bezcitný buran, to se mi zdá ještě horší.

europa ( 31. srpna 2019 05:31 )

Nevidomý mladík se už necítí na ulici bezpečně? Tak ať tam neleze. Tihle komedianti, kteří vnucují na ulici lidem svoje "umění" by měli z ulic zmizet všichni. Žebraví příživníci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání