Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zběsilá honička na Královéhradecku: Policisté zadrželi auto kradené v Rakousku

Autor: ČTK - 
6. října 2019
19:36

Police v Královéhradeckém kraji ve středu zadržela dalšího řidiče, který řídil v Rakousku ukradené auto a zřejmě s ním směřoval do Polska. Auto Audi A4 řídil zdrogovaný devětatřicetiletý Polák a policie jej po stíhací jízdě zadržela u Holohlav na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Náchod a Polsko. Auto bude vráceno rakouskému majiteli.

 Policejní hlídky se řidiče snažily zastavit, ale řidič na jejich výzvy nereagoval. „V hustém provozu nebezpečně kličkoval a rychle ujížděl s odcizeným vozem směrem na Jaroměř. U obce Holohlavy se podařilo hlídkám vozidlo obklíčit a řidič musel zastavit,“ řekla  mluvčí královéhradecké policie Magdaléna Vlčková. Následný test podle ní ukázal, že řidič byl pod vlivem drog. Řidiče policie podezírá z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky vězení.

„Kriminalisté jsou ve spojení se svými rakouskými kolegy a případu se budou i nadále společně věnovat,“ uvedla mluvčí. Případ podle ní potvrdil, že přes Královéhradecký kraj vede trasa, po níž zloději převážejí ukradená luxusní auta. Na konci září policisté v Nové Pace na Jičínsku zajistili v Rakousku ukradené Audi A4. Auto řídil osmadvacetiletý Polák, na kterého byl již dříve v Německu vydaný evropský zatýkací rozkaz. Další v Rakousku odcizené auto Audi A4 policisté vypátrali v Hradci Králové. Jeho řidič s ním po silnici I/33 směřoval do Polska.

Po krátkém pronásledování policisté vozidlo zastavili u odbočky na Předměřice nad Labem. Po zastavení ale řidič náhle zařadil zpátečku, srazil jednoho z policistů, a ujel. Auto policie našla odstavené na okraji Hradce Králové. U Jaroměře na Náchodsku také policie vypátrala ve Zlíně ukradený mercedes v hodnotě tří milionů korun. Při pronásledování jel český řidič mercedesu přes obce a města rychlostí až 160 kilometrů v hodině. Nakonec řidič auto zastavil a dal se na útěk. Policisté jej dopadli.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání