Akce se letos koná potřetí a jsou zde čepována piva, která jsou konzumována právě na mnichovském Oktoberfestu. „Hosty potěší březňáky od pivovarů Paulaner, Hacker-Pschorr, Spaten,  Weihenstephan a Löwenbrau,“ řekl Petr Holeš ze spolupořádající společnosti.  

Video
Video se připravuje ...

Konkurence mnichovského Oktoberfestu v Brně: Bavorská piva, preclíky a klobásky na Zelném trh. mm

Nejstarší na světě

Lákadlem je účast nejstaršího fungujícího pivovaru na světě Weihenstephan, založeného roku 1040. Toto pivo se vařilo v Německu už ve středověku. „Z tohoto pivovaru letos dokonce přijede obchodní sládek, který bude k dispozici k případným dotazům,“ prozrazuje Holeš.

Pivo z 24 kohoutů čepují „sládci“ oblečení stylově do bavorských krojů. Návštěvníci mohou pít z originálních tupláků. Jídlo je také uzpůsobeno tématu akce. Můžete si vychutnat klobásy, knedlíky, koláče či zelí. „Zajímavostí jsou úžasné preclíky zapečené vajíčky, specialita připravená na tento Oktoberfest,“ upřesnil Jan Šmikmátor, tiskový mluvčí spolupořádající Tržnice Brno.

Specialita Helga

Dalším lákadlem je „Helga“. Pivo uvařené speciálně jen pro tuto příležitost. Nikde jinde Helgu neseženete. „Požádali  jsme český Pivovar Clock, aby vytvořil speciál – březňák. Jmenuje se Helga a lze jej zakoupit jen u nás na Oktoberfestu na Zelňáku,“ tvrdí Holeš. Akce se koná na Zelném trhu a letos poprvé i na náměstí u Staré radnice až do neděle 29. září.