Šulcová si moc přála v sobotu 21. září dorazit na 25. ročník Cen Františka Filipovského za dabing, kde měla převzít cenu za dlouholeté herecké mistrovství v dabingu. „Bylo mi už ve čtvrtek hrozně špatně, do Přelouče jsem se omluvila,“ vysvětlila pro Aha! herečka, proč v Přelouči nakonec chyběla.

Stejnou cenu jako ona tentokrát výjimečně dostala i další osobnost – in memoriam byl oceněn její kolega z komedie století S tebou mě baví svět Václav Postránecký (†75). „To víte, že jsem tam chtěla být, ale nedalo se nic dělat,“ posteskla si Jana, která hlas propůjčuje například Catherine Deneuveové (75) a jindy zase namluvila Anjelicu Hustonovou (68), Miu Farrowovou (74) či Shirley MacLaineovou (85). O svou sošku ale nepřijde, jelikož prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (49) a moderátor předávání Janu omluvil, a také slíbil, že jí ocenění přiveze do Prahy.

„Vzpomínala jsem na Františka Filipovského, podle něhož se ocenění jmenuje. On byl úžasný. Moc jsem toužila se s ním setkat při dabování Luise de Funèse. A představte si, že mi to vyšlo, měla jsem kliku. Dělala jsem s ním komedii Četník a četnice,“ rozpovídala se Šulcová a zavzpomínala i na to, jak si legendární dabér při namlouvání Funèse hrál. „Velice mě svým přístupem inspiroval. Přečetl si text a pak už hlavně sledoval Funèse. Byl metr od textů, nepotřeboval je.“

Sama teď má ale hodně starostí především se svým zdravím. Ještě se totiž dostává z nepříjemného kolapsu způsobeného silnou virózou spojenou se značnou nevolností. Nedávno zase skončila ve špitále s krutými bolestmi kvůli zúženému páteřnímu kanálku.

VIDEO: Jana Šulcová: O smrti kamarádky se dozvěděla před kamerou!

Video
Video se připravuje ...

Jana Šulcová: O smrti kamarádky se dozvěděla před kamerou! David Turek, Jan Brunclík

Fotogalerie
37 fotografií