Národní divadlo bylo ve středu hodinu před polednem svědkem pohřbu herecké legendy, jaká se často nerodí. Divadlo praskalo ve švech pod náporem hereckých kolegů a kamarádů Václava Postráneckého, v čele s Jiřinou Bohdalovou (88), Josefem Somrem (85) nebo Naďou Konvalinkovou (68).

K velkému překvapení fanoušků filmu S tebou mě baví svět, kde Postránecký zářil jako roztržitý tatínek, jeho pohřeb vynechali filmoví kolegové, kteří si s ním ve slavné komedii století zahráli.

Eliška Balzerová si ve filmu zahrála Postráneckého manželku Dášu. Rozloučit se s ním nemohla zřejmě kvůli pracovním povinnostem. Momentálně totiž natáčí svůj nejnovější film Poslední aristokratka. „Já si nemyslím, že on byl komediální herec. Uměl to samozřejmě, ale já si myslím, že on byl charakterní herec, měl takový široký rejstřík," prohlásila ale Balzerová, která jinak na pohřby hereckých kolegů chodí, o zesnulém kamarádovi ve zpravodajské relaci ČT Události.

Herečku Janu Šulcovou zase v posledních měsících trápí bolesti kvůli problémům s páteří, a tak bohužel musela pohřeb svého kolegy vynechat. „Nemůže chodit ani stát, všichni ji litujeme,“ prozradil deníku Aha! zdroj z jejího okolí.

Pavel Nový, který si zahrál jednoho ze tří tatínků, o Postráneckým mluví jen v tom nejlepším. „Pro mě je Vašek ztělesněním šibalství, by se řeklo. Já ho nepamatuju ve špatné náladě," řekl o něm již dříve. Proč se ale nepřišel s hereckým kolegou rozloučit, není jasné, herec na dotaz nereagoval. Stejně tak si nenašla čas ani slovenská herečka Zdena Studenková.

Na pohřbu bohužel chyběla i samotná režisérka legendární komedie Marie Poledňáková. Ta se sama potýká se zdravotními problémy a Postráneckého smrt jí dokonce tajili, aby nezhoršili její stav. „Nevím, jestli máma vůbec ví, že pan Postránecký zemřel. Já jsem jí to rozhodně neřekl, ani jsem s ní o tom nemluvil. Jsem v zahraničí,“ řekl Blesku podnikatel a režisér Petr Poledňák (56).

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Václava Postráneckého (†75): Zlomení kolegové před rakví 

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Václava Postráneckého (†75): Zlomení kolegové před rakví redakce Blesk

Fotogalerie
88 fotografií