Jelikož byl Václav za života roky spjat s Národním divadlem, právě na této scéně se s ním také naposledy rozloučí. Podle mluvčího »zlaté kapličky« Tomáše Staňka pieta proběhne již ve středu 15. května. „Budova divadla bude příští středu otevřená od 10:30, lidé mohou přijít k rakvi na forbínu, kde mohou například položit květiny," uvedl pro TN.cz mluvčí Staněk.

Samotné rozloučení pak začne od 11 hodin. Tehdy tak bude mít veřejnost šanci Postráneckého vyprovodit na poslední cestu. „Pro tuto část rozloučení je k dispozici přibližně 900 míst, takže obřadu může přihlížet i veřejnost. Odhadujeme, že ceremoniál potrvá přibližně 50 minut a skončí vynesením rakve před budovu divadla," dodal Staněk s tím, že následně bude rakev se zesnulým odvezena zaměstnanci pohřební služby.

Byl to ostatně Staněk, kdo potvrdil smutnou informaci o smrti hvězdy komedie S tebou mě baví svět.  „V úterý 7. května 2019 ve 22:40 v kruhu nejbližší rodiny podlehl dlouhému statečnému souboji se zákeřnou nemocí člen Činohry Národního divadla Václav Postránecký," uvedl pro Blesk.cz ve středu mluvčí ND.

Vdova Helena (72) pak prozradila i to, co se mu vlastně stalo osudným. „Onemocněl před rokem rakovinou jícnu, na kterou byl operován, ale bohužel po zákroku nemoc začala metastazovat do celého těla," odtajnila příčinu jeho zdravotních problémů, kvůli nimž Václav v posledním roce života odmítal práci.

VIDEO: Poslední díl Václava Postráneckého v Krejzových! Jak se rozloučil?

Video
Video se připravuje ...

Poslední díl Václava Postráneckého v Krejzových už dnes! Jak se rozloučil? FTV Prima

 

Fotogalerie
47 fotografií