„Nyní se dosypává ochranná vrstva, po které bude během dopoledne následovat betonáž. Odpoledne se také obnoví horní asfaltová vrstva, a pokud se celý proces obejde bez technických komplikací, bude možné dopravu obnovit ve čtvrtek dopoledne,“ uvedla mluvčí Brněnských vodáren a kanalizací Renata Hermanová.

Dopravní podnik upozorňuje cestující, že kvůli hustému provozu je nutné počítat se zpožděním deset až 20 minut na autobusových linkách 44, 55, 74, 75, E75, 78, 84 a x27. Linky také vynechávají při jízdě na Starou osadu zastávku Gajdošova, kterou nyní nelze obsloužit.

K velké havárii v Gajdošově ulici došlo už po třetí hodině ranní. Na frekventovaném místě se tvořily celý den dlouhé kolony

MHD jedním pruhem

Auta jedoucí směrem na Starou osadu ráno objížděla místo havárie Táborskou a Jamborovou ulicí, autobusy vynechávaly zastávky Gajdošova, Škroupova a Otakara Ševčíka. Později se jezdilo jedním pruhem v obou směrech od křižovatky Táborské a Gajdošovy ulice po křižovatku Hrozňatovy a Gajdošovy.

„V 10:36 byl provoz autobusových linek v ulici Gajdošova obnoven. Hromadná i individuální doprava je vedena v každém směru jedním pruhem. Jediná zastávka, která zůstává bez obsluhy, je Gajdošova ve směru na Starou osadu,“ uvedl v úterý na twitteru Dopravní podnik města Brna.

Okolí bylo bez vody

Brněnské vodárny a kanalizace pracují na opravě potrubí. „Výkopové práce byly již ukončeny, zahajujeme práce na vlastní opravě havárie vodovodu. Pokud se nevyskytnou komplikace, bude dodávka vody obnovena dnes (úterý – pozn. red.),“ uvedla v úterý odpoledne mluvčí vodáren Renata Hermanová.

Havárie vodovodu přerušila dodávky vody pro 14 nemovitostí. Náhradní zásobování firma zajistila přistavenými cisternami.

VIDEO: Havárie potrubí přináší s sebou vždy velké komplikace. Takto to vypadalo v Praze na Žižkově.

Video
Video se připravuje ...

Na Žižkově prasklo potrubí, gejzír sahal do čtvrtého patra. Eduard Ducháček