Podle opozičního zastupitele Zdeňka Koudelky (Společná proti tunelům v Jundr) se Jundrovu během několika let ztratilo kolem 9,5 milionů, což nikdo z vedení neodhalil. Starostka Ivana Fajnorová (SZ) se nechce vyjadřovat.

Původně se mluvilo o částce 8,5 milionu, je to zhruba čtvrtina z 35 milionového rozpočtu.

Podezřelá je účetní

Koudelka uvedl, že podezřelá je účetní, s níž radnice o prázdninách rozvázala pracovní poměr. Trvat to mělo dlouhých pět let! Policie případ ještě neuzavřela.

Za tu dobu nikdo z vedení městské části nezjistil její protiprávní činnost a ta byla odhalena až v květnu roku 2019 na základě zprávy auditora. Pokud by auditor neodhalil danou věc, je možné, že by ani dnes vedení městské části na tuto činnost nepřišlo,“ uvedl Koudelka.

Dodal, že odcizení čtvrtiny rozpočtu je obrovská částka, což lze při důsledné kontrole odhalit. Proto považuje neodhalení za zanedbání povinností.

Oznámení na celou radu

Trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku z nedbalosti směřuje na radu městské části.

Jejími členy jsou starostka Fajnorová, místostarostka Irena Koláčná, radní Lubomír Hošek (všichni tři SZ) a radní Antonín Továrek a Richard Hubl (oba Jundrováci).

Trestní oznámení podali čtyři opoziční zastupitelé. Kromě Koudelky je to Marek Toman (Společně proti tunelům v Jundr), Renata Šťastná a František Vitula (oba ODS s podporou Svobodných).

VIDEO: Exekutorovi napařili opět 6 let. Zpronevěřil 10,5 milionu!