Příhodně druhého září, kdy děti nastoupily do nového školního roku, křtil zpěvák Václav Noid Bárta videoklip Síť, jenž vytvořil na podporu boje proti šikaně. Účinkuje v něm nejenom s youtuberem Patrikem Pjay Jarešem (24) a mladičkou, leč talentovanou zpěvačkou Ines (12), ale i dalšími známými osobnostmi. Například Martou Jandovou, která zcela nečekaně přiznala bolístku ze svého dětství!

„Vzpomínám si moc dobře, že v první a ve druhé třídě jsem byla šikanovaná naší paní učitelkou. Doufám, že se Marušce nikdy nic takového podobného nestane,“ přála by si známá zpěvačka a moderátorka, která v pondělí odvedla svou šestiletou dcerku poprvé do školy. A právě kvůli její bezpečnosti Jandová údajně ani nechce na sociálních sítích zveřejňovat fotky své malé školačky.

Nehezké zážitky má za sebou i Noid. Přestože se tomu dá jenom stěží uvěřit, přiznal, že ho v mládí pravidelně tloukla skupinka chlapců. Dokonce to prý jednou musela řešit policie! Tehdy mu pomohlo vlastní odhodlání. „Nevěděl jsem, co s tím dělat. V té době nebyl internet a máma taky netušila, kam s tím jít, tak se to nakonec vyřešilo tak, že jsem začal cvičit a dělat bojové sporty. Jednou když na mě opět zaútočil, tak jsem mu udělal takovej podmet, on spadl na zem – a bylo to vyřešený,“ svěřil muzikálový zpěvák.

Tenhle budoucí dvojnásobný tatínek dále poradil dětem, aby se ti nešťastníci, kteří se ve škole trápí, snažili zabavit nejrůznějšími koníčky. „Nejde ani tak o fyzično, jde o psychiku. Sebevědomí je ta nelepší zbraň proti šikaně,“ myslí si Noid, kterému jeho partnerka, tanečnice Eliška Grabcová (28) brzy porodí dcerku.

Urostlý zpěvák s hlubokým hlasem si mimochodem jako jediný na křtu klipu vzniklého pro podporu nadačního fondu STOP šikaně odepřel šampaňské, a dal si místo něj nealkoholické Rychlé špunty. Více než dva roky je totiž abstinentem a je na to jaksepatří hrdý…

VIDEO: Noid Bárta skoncoval se závislostí: Už dva roky jsem čistej, chlubí se.

Video
Video se připravuje ...

Noid Bárta skoncoval se závislostí: Už dva roky jsem čistej, chlubí se. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
55 fotografií