„Kromě běžných školních aktivit první a druhé třídy, jako například matematika, věda nebo historie, bude muset budoucí král odložit PlayDough (dětská hračka, pozn. red.), protože se vrhne na náboženství, programování, poezii a balet, řekla v minulém týdnu v pořadu Good Morning America Spencerová

„Podle prince Williama George absolutně zbožňuje balet. Mám pro vás novinku, princi Williame, schválně, jak dlouho mu to vydrží, přisadila si ostřílená moderátorka. Mezi slovy několikrát propukla v necitlivý smích, což se nelíbilo divákům pořadu a uživatelům na sociálních sítích. Mnoho z nich označilo její výsměch princově zálibě za šikanu! 

VIDEO: Moderátorka se v televizi vysmála zálibě v baletu prince George.

Mnoho slavných osobností si na televizi ABC stěžovalo na sociálních sítích. Komička Rosie O’Donnellová (57) přispěchala s videem, ve kterém se do Spencerové obula. Laro, to myslíš vážně? Smát se klukovi, který chodí na balet?

Podobně reagoval i choreograf americké verze StarDance, tanečník Travis Wall (31). „Milá Laro z Good Morning America, mám pro tebe zprávu. Probuď se! Žijeme v roce 2019. Tvoje komentáře mi přijdou alarmující. Přilila jsi olej do ohně u problému této země, kterým je šikana, nebál se použít tvrdších slov. Já sám jsem byl v dětství šikanován, ale mě to naštěstí motivovalo být úspěšný. Ale není tomu tak u každého dítěte! Balet tě naučí disciplínu, důstojnost, respekt a odvahu, dodal rozčílený tanečník. 

Moderátorka se pod palbou kritiky později omluvila na instagramu. „Velmi se omlouvám za svůj necitlivý komentář. Ať už je to balet, nebo cokoliv chcete vyzkoušet, říkám, jděte do toho. Pevně věřím, že bychom si všichni měli jít za tím, pro co jsme nadšení, napsala Spencerová.

Samotná televizní stanice ani Buckinghamský palác se zatím k incidentu nevyjádřily, ale na sociálních sítích vznikl hashtag #BoysDanceToo, kde v reakcích na její slova uživatelé sdílejí videa talentovaných tanečníků. 

VIDEO: Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi.

Video
Video se připravuje ...

Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi. @kensingtonroyal

Fotogalerie
58 fotografií