Kate a William byli v doprovodu svých třech dětí George (6), Charlotte (4) a Louise (1) ve čtvrtek ráno spatřeni při nastupování do letadla společnosti FlyBe. „Nějaká rodina seděla úplně vepředu. Létám touto linkou dost často, ale neměl jsem žádné tušení, o koho jde. Nikdo to nevěděl, řekl jeden z cestujících britskému deníku Mail. 

„Je neskutečné, jak se jim to povedlo. Nikdo je neviděl do letadla nastupovat. Když jsme přistáli, z okénka jsme uviděli dva Range Rovery a najednou se v přední řadě postavil William, Kate a jejich děti, nemohl jsem tomu uvěřit, žasl nad přítomností členů královské rodiny v letounu nízkonákladové společnosti další z cestujících.

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Samotný let trvá hodinu a deset minut a cena za letenku je 73 liber, tedy přibližně dva tisíce korun. I přesto, že Kate a William většinou létají soukromým tryskáčem, fanoušky překvapilo, že najednou se rozhodli pro nízkonákladovou společnost.

Navíc jen pár dní poté, co Meghan Markle a Harry sklidili velkou kritiku za využívání soukromého letadla čtyřikrát v jedenácti dnech! Nelíbí se jim, že to daňové poplatníky stojí velké peníze. Navíc se sedmkrát větší uhlíkovou stopou na jednoho pasažéra, se soukromými letouny zbytečně zatěžuje planeta, o jejíž dobro Meghan a Harry tak usilují.

„Ten kontrast mezi Williamem a Kate, kteří cestují nízkonákladovkou do Skotska a Harry a Meghan, kteří používají soukromý tryskáč, snad nemůže být větší, zamýšlí se královský autor Phil Dampier. „Cynik by řekl, že to udělali schválně, s přihlédnutím k historkám, že spolu nevychází, dodává Dampier. 

Celá rodinka za letenky utratila přibližně deset tisíc korun. Kdyby si pronajali soukromé letadlo, kterým letěla Meghan s Harrym, tento výlet by je vyšel na cca 570 tisíc korun. 

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
89 fotografií