Obrovské neštěstí se odehrálo krátce po poledni na přejezdu v Neratovicích nedaleko Prahy. Řidič bílé fabie tam zatím z neznámých důvodů vjel na koleje - ke své smůle přesně ve chvíli, kdy se po nich řítil od Kostelce nad Labem vlak. Ten do auta vrazil zboku a ještě dvacet metrů ho tlačil po kolejích.

Strojvedoucímu ani šesti cestujícím, které mašinka přepravovala, se nic nestalo, o poznání hůř skončili pasažéři ve voze. „Řidič utrpěl vážná poranění, byla mu poskytnuta přednemocniční péče a následně byl letecky transportován do střešovické Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Žena, která seděla na místě spolujezdce, se zranila středně těžce, záchranáři ji po poskytnutí nezbytné péče odvezli do vinohradské nemocnice. 

Okolnosti nehody nyní policisté podle jejich mluvčí Evy Hašlové vyšetřují. Na přejezdu je světelná signalizace, závory tam chybějí. Podle informací Blesk.cz jel řidič nejspíš po hlavní silnici souběžně s vlakem a následně odbočil na vedlejší silnici, která vede právě přes koleje. Není to první nehoda, která se letos na tomtéž přejezdu stala - vlak tu smetl auto už v dubnu letošního roku, tehdy řidič podle policistů nerespektoval výstražné znamení. Střet se obešel bez zranění.

Fotogalerie
11 fotografií