Když policista ve svém volnu procházel 11. srpna odpoledne obchodním centrem na pražském Smíchově, padl mu do oka muž sedící na jednom z křesel. Zapátral v paměti a hned mu bylo jasné, která bije - z práce totiž moc dobře věděl, že obtloustlý vykuk nemá v Praze co pohledávat. „Nesnažil se ho zadržet, kontaktoval kolegy ze služebny na Barrandově a ukázal jim místo, kde se v době jejich příjezdu nacházel,“ popsal policistovo jednání jejich mluvčí Jan Rybanský. 

Hříšník se ale nehodlal vzdát snadno. Hlídku se snažil zmást svými fabulačními schopnostmi - vymýšlel si nejrůznější totožnosti a doufal, že mu skočí na špek. Jenže se šeredně mýlil. Protřelí muži zákona se nedali a uvěřili raději svému kolegovi v civilu, který mužovu pravou totožnost znal. Týpek tak své snahy vyklouznout z náruče spravedlnosti brzy vzdal a všechno vybalil.

„Následnou lustrací policisté zjistili, že se jedná o jednapadesátiletého Středočecha, který má platný zákaz pobytu na území hl. m. Prahy až do prosince 2020. Důvodem bylo opakované páchání majetkové trestné činnosti na území metropole,“ vyčetl z knihy hříchů Rybanský. Policie ho zadržela, muži za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dvouleté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policista v civilu objevil muže ze Středočeského kraje, který neměl v Praze co pohledávat. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií