Tomáš se v prvním rozhovoru z vězení svěřil s tím, že to tam pro něj zejména ze začátku nebylo vůbec jednoduché. „Člověk je jen číslo. Ztratí osobnost a musí si ji z nuly vybojovat. Je to životní zkušenost, která vás může zabít, nebo vám strašně pomoct,“ přiznal webu Extra.cz, co by si chtěl z výkonu trestu odnést jako největší moudro.

Promluvil též o tom, jak tráví jednotlivé dny. „Vstávám brzy a chodím spát brzy. Režim je tady jasně daný a ten se musí dodržovat. Nikdo z nás tady není za odměnu. Hodně času věnuju knížkám. Kačka mi pořád nějaký posílá, půjčuju je i klukům,“ přiznal Řepka, že spojením se světem je mu především jeho milovaná partnerka Kateřina Kristelová.

„Až jsem jí říkal, že tady udělám novou knihovnu a že by jí na ni měli dát pamětní desku, protože většina knih bude právě od ní,“ vtipkuje a zároveň blondýnce vzdává hold za to, že ho v těžkých chvílích neopustila. Dokonce mu prý i vyvařuje. „Kačka mi poslala nedávno balík s věcma (k jídlu - pozn.red.), takže ta mě rozmazluje, a říkal jsem jí, že takhle naberu zpátky břicho, který jsem tady pracně ztratil a vycvičil,“ líčil exfotbalista s tím, že si »za katrem« neodpustil ani kávu a cigarety. 

Tomáš také připustil, že si čas krátí psaním deníku, jenž hodlá na jaře příštího roku vydat jako knihu. V něm bude vše o pobytu ve vězení. „Snad bude motivací do života pro ty, co tohle peklo zažili, a věřím, že i důvodem pro ty, kteří pokoušejí osud, aby se sem nikdy nedostali. A můžu vám slíbit hodně ostrou zpověď jen pro silný povahy,“ tvrdí sportovec, jehož první šance na předčasné propuštění přijde již v listopadu.

Se spoluvězni prý navíc vychází velmi dobře a konflikty nevyvolává. „Umím si zjednat respekt. Uměl jsem to na hřišti a umím to i tady. Střetů se nebojím. Na nikoho se nesměju ani nemračím a s nikým se nehádám. Chovám se slušně a neuhnu ani před žádnou ranou.“ Podle něj dokonce ostatní trestanci ani nečekali, že bude Řepka takový pohodář.

Vše je tak zdá se pro něj na dobré cestě, aby Tomáš svůj trest prožil v klidu. „Zlomila by mě jenom zrada od mých nejbližších venku. Na ty se ale můžu spolehnout stoprocentně. Hodně lidí tady ale tuhle jistotu nemá,“ dodal pro Extra.cz bývalý reprezentant.

VIDEO: Kateřina Kristelová: Rozhovor o Řepkovi před nástupem do vězení

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Kristelová: Rozhovor o Řepkovi před nástupem do vězení FTV Prima

Fotogalerie
78 fotografií