I když si exfotbalista trest po převozu z Ruzyně na Bory v Plzni odpykává v režimu ostrahy, může tu prožít celkem fešácký kriminál. Jediným zádrhelem v base pro něj může být brzká večerka. Do postele musí totiž zalehnout už v 21.45 hodin. „Když je teď v létě dlouho vidět, může s tím mít problém. Bude si muset zvyknout,“ řekl Blesku muž, který na Borech seděl.

Brzký je ale i budíček – mezi pátou (pro pracující) a šestou. Znalec místních poměrů rovněž prozradil, že na Borech vcelku obstojně vaří. „Seděl jsem i jinde, ale v Plzni bylo jídlo nejlepší. Je to jako v lepší závodní kuchyni,“ prozradil bývalý vězeň. Obědy i večeře jsou prý teplé, vězni dostávají třeba kuře s bramborem, guláš s knedlíky a různé omáčky. Snídaně je studená. „Obvykle je sýr, rohlíky, máslo, jindy salám nebo šunka,“ upřesnil bývalý vězeň.

Denní režim ve věznici Plzeň Bory

5:45 budíček

6:00–7:00 snídaně

7:30–17:55 osobní volno nebo programové aktivity

11:30–12:30 oběd

16:30–17:30 večeře

21:45 večerka

Volnější pohyb, ale...

Podle muže, který si káznicí na Borech prošel, si na dva a půl roku odsouzený Řepka, který podle centrálního registru exekucí celkem dluží 3 887 401 korun, rozhodně nepohoršil. Vězni v režimu ostrahy podle něj mají otevřené cely a mohou se volně pohybovat po oddíle.

V osobním volnu si mohou kdykoli zajít do společenské místnosti na televizi nebo se mohou zapojit do aktivit, které věznice nabízí. Mohou se učit cizím jazykům, věnovat se studiu češtiny. Když chtějí, jsou jim k dispozici zájmové kroužky. Na Borech to jsou třeba akvaristika, šachy, kulečník či zahradnický kroužek.

Jedinou komplikací může být případná dřívější cesta na svobodu. „Soudci na Ruzyni jsou v otázce podmínečného propuštění vstřícnější. Na Borech moc pouštět nechtějí, jsou tam přísnější a opatrnější kvůli vrahům, kteří se odtud v minulosti pokoušeli uprchnout. Takže procentuální úspěšnost je menší než na Ruzyni,“ myslí si o tom zkušený právník Jaroslav Ortman.

Bývalý fotbalový bouřlivák si ve vězení odpykává trest za milionovou zpronevěru, poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové (37) a porušení podmínky za řízení pod vlivem alkoholu. Požádat o podmínečný odklad zbytku trestu se doporučuje po odpykání nejméně třetiny délky nuceného pobytu, kterou Řepkovi prozatím soudy vyměřily na 30 měsíců.

VIDEO: Tomáš Řepka ve vězení: Takhle si to maloval před nástupem!

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Řepka ve vězení: Takhle si to maloval před nástupem! FTV Prima

 

Fotogalerie
88 fotografií