Poslední měsíce Zdeňka Srstky byly ve znamení bolesti a odkázání se na pomoc ostatních. Když v květnu loňského roku přišel na pohřeb své kamarádky kartářky Jany Skálové (+69), Blesku prozradil, že ho trápí potíže s páteří.

„Co bych vám povídal. Nemám pohyblivou páteř. Stalo se, stalo. Tak co! Přeci nebudu bez nálady a vyhýbat se lidem,“ řekl tehdy v dobré náladě Blesku. „Vyhovuje mi, když můžu být mezi lidmi. To víte, život letí. Nebudu smutný. Je mi dobře, co bych byl zasmušilý," dodal tehdy Srstka, který se s nemocí pral statečně. 

I přesto, že mu bylo nejlépe mezi lidmi, jak sám řekl, na veřejnosti se pak neobjevil až do letošního ledna, kdy vyrazil na pohřeb kolegy a dlouholetého kamaráda Karla Engela. Moderátor pořadu „Chcete mě?" svým vzhledem šokoval všechny přítomné. Srstka totiž dorazil značně pohublý a kromě dvou berlí ho museli podpírat i manželka Alenka (67) a syn Jiří (60).

„Už jsem nemožný...“ krčil rameny známý ochránce zvířat a přiznal, že se sotva došourá od postele ke stolu. „Už mi to moc nebere,“ smutně hodnotil svou zdravotní situaci.

VIDEO: Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Od února tohoto roku nabrala jeho nemoc na obrátkách a jeho stav se ještě zhoršil. „On se sám už nezvedne, ještěže jsem ho šla kontrolovat a zjistila, že není doma,“ křižovala se jeho manželka Alena po incidentu, kdy našla bývalého kaskadéra v mrazu na zahradě. Nohy mu prostě vypověděly službu.

Vzhledem k jejím vlastním problémům s páteří ale neměla sílu se o manžela starat sama, a tak se k nim z Klánovic nastěhoval Srstkův syn Petr a vnuk Péťa, aby mu byli denně po ruce. V posledních měsících pak Srstka nevycházel z domu už vůbec, ani na zahradu. Jeho blízcí přátelé a sousedi si o něj dělali velkou starost. 

VIDEO: Zdeněk Srstka na pohřbu české Baby Vangy Skálové (†69): Sotva popadal dech!

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Srstka na pohřbu české Baby Vangy Skálové (†69): Sotva popadal dech! Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
39 fotografií