Zdeněk Srstka se rozhodl, že pořad již moderovat nebude, oznámila pro iDnes.cz mluvčí České televize Karolína Blinková a naznačila tak, že se jednalo čistě o rozhodnutí moderátora a bývalého vzpěrače a kaskadéra.

„Naposledy jej diváci uvidí 3. února 2019,“ doplnila s tím, že kromě Marty Kubišové (76) bude pořad nově moderovat herec Petr Rajchert (50). Ten se divákům v nové roli představí ještě po boku Srstky v jeho posledním díle. Těžko říct, jak se zvládne někdejší člen kapely Chinaski a bývalý moderátor Bedekru, v němž ho nahradil Martin Písařík (39), vyrovnat svému předchůdci.

Zdeněk přece jen uváděl pořad o zvířatech již od roku 1995 a od té doby proslul tím, jak specifickým hlasem všechny chlupáče před kamerou vychvaloval. „To je ale hodnej pejsek! Potřeboval by novýho páníčka.“ Jeho hlášky se dokonce staly terčem řady parodií, ale moderátor si z toho nic nedělal.

Naopak pořad Chcete mě? vždy považoval za svou velkou srdeční záležitost. Teď se jí ale vzdává a pravděpodobně za tím vězí jeho zhoršující se zdravotní stav. „Už jsem nemožný,“ postěžoval si ostatně Blesku letos v lednu, když dorazil na pohřeb kolegy a dlouholetého kamaráda. Nejenže vyděsil svým zjevem, jelikož velmi zhubl, ale problémy už mu dělá i pohyb. Nezvládne už chodit bez francouzských holí a na pohřbu ho ještě kromě toho podpírala i rodina.

Jedná se zřejmě o pozůstatky jeho někdejší vrcholové kariéry ve sportu. „Ničeho nelituju. Každý na něco doplácí a já vedle vzpírání dělal ještě docela dlouho silový trojboj, powerlifting. Moje záda se prý už operovat nedají, ale po čtyřiceti letech svobody jsem se oženil s hodnou ženou, která se o mě stará. Dvakrát denně mi chystá prášky, výborně vaří a peče. Díky ní je naše zahrada samá kytka. Navíc krásně maluje,“ svěřil se loni v létě magazínu Rodina DNES.

VIDEO: V minulosti měl Srstka problémy i s dechem! Připomeňte si rozhovor s ním...

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Srstka na pohřbu české Baby Vangy Skálové (†69): Sotva popadal dech! Kateřina Štichová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
30 fotografií