Pešák zemřel relativně nečekaně. Měl sice problémy se srdcem a amputované prsty na nohou kvůli cukrovce, ale jeho stav se lepšil a brzy měl být propuštěn z nemocnice domů. Neprobral se však z operace bypassu...

Jeho smrt zasáhla kromě Mládka také Zdeňka Srstku, který měl dlouho vůči Pešákovi černé svědomí. „Vyčítám si, že jsem vzal roli za Iva v seriálu Noha 22. Byla to jeho role, vím, že byl v té době nemocný, ale já si to i přesto nemůžu odpustit. Byl to nezapomenutelný bavič a hlavně kamarád,“ plakal na pohřbu s obrovským smutkem v srdci herec a někdejší kaskadér.

Video
Video se připravuje ...

Ivo Pešák v Country estrádě Youtube.com

„Pořád tomu nemohu uvěřit, nás pojí skoro padesátileté přátelství. Celá naše kapela drží smutek,“ neubránil se slzám ani Mládek, zakladatel skupiny Banjo Band, se kterou Pešák roky vystupoval. „Ivo si vždy přál zemřít v hospodě, mít dopito a nemít zaplaceno,“ zavzpomínal s humorem Mládek, který dodal, že je to snad jediné, co se Pešákovi bohužel v životě nepovedlo.

Po baviči zůstala vdova Milada, s níž žil třicet let, ale děti nikdy neměli. Z prvního manželství má syna Davida a dceru Lucii, kteří mu nadělili tři krásná vnoučátka.

Fotogalerie
10 fotografií