„Z mé strany blízkost platí, já jsem Karlovi nic neudělal, ale třeba se něco někde řekne, pak se to napíše trochu jinak. Kdybychom si to řekli osobně, bylo by to všechno jinak,“ promluvil o problematickém vztahu s Gottem Drobný v živém vysílání Blesku a připomněl tak spor, který se mezi nimi znovu rozhořel po vydání knihy Blesku Náš Karel, ve které Drobný popisuje, jak mu Gottův řidič Olda Havránek (†78) řekl, že Ivana Gottová (43) „mlátí svého muže“.

Následovala ostrá slovní přestřelka, kde se Slavík vyjádřil ve smyslu, že s ním jako kamarádem navždy končí. Ten se ale nevzdá a rád by mu osobně popřál k 80. narozeninám, i když to není možné. „Já ho nemám kam kontaktovat. Nemám jeho telefonní číslo. Pošlu mu dárek do vlastních rukou,“ přiznal a uvedl, že se jedná o jedinečnou písničku. 

„S velkým orchestrem jsem napsal a nazpíval árii. Je v tom vyjádření, jak mě přivedl ke zpívání, konzervatoř a Semafor. Pointu uslyší jen on, pro nikoho jiného to není,“ rozhodl se zpěvák tajit, co zazní v závěru písničky. Ovšem ukázku přece jen v rámci vysílaní Blesku zveřejnil.

 „K tvým narozeninám jako dárek tuhle árii ti dám,“ zaznělo v úvodu textu, který posléze kopíroval linku života Gotta a jeho spolužáka Milana, který kamarádovi děkuje, že ho „přivedl na startovní čáru“. Společně prý v hodinách i na vystoupeních „řvali na plný koule“, v baletu měli „na nohou piškoty, „váleli se po podlaze“, a dokonce trénovali i „cviky u tyče“. 

Drobný by prý rád píseň předal umělci přímo na Bertramku a sám je zvědavý, co bude Gott na píseň říkat. „Je to pro něj, to je jeho věc, komu to ukáže,“ nechtěl už Milan mluvit o Ivaně Gottové. Raději zavzpomínal na prohýřené noci s Karlem a popřál mu i k narozeninám. „Chtěl bych ti popřát hodně zdraví, pohodu, klid a přál bych si já, abychom se opět sešli, někde mezi čtyřma očima.“


Fotogalerie
51 fotografií