Podle Gotta bylo štěstím v neštěstí načasování, kdy u něj nemoc propukla. „Lékař mi řekl, že kdybych onemocněl ještě o patnáct let dříve, už bych byl mrtvý," přiznal zpěvák německému tisku s tím, že žije díky moderní chemii, technikám a schopnostem mezinárodní medicíny, která za poslední dekádu udělala obrovský posun vpřed.  

Rakovina u něj byla diagnostikovaná na konci roku 2015. „Milí Karlovi příznivci, manžel si přeje, abyste věděli o jeho aktuálním zdravotním stavu. I přesto, že se mi to nepíše lehce, situace je bohužel taková, že Karlovi byl při operaci náhlé příhody břišní diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom," oznámila tehdy zpěvákova manželka na sociální síti.

„Manžel je v těch nejlepších rukou a pod dohledem těch nejlepších specialistů v čele s Prof. MUDr. Markem Trněným, CSc. a jeho týmem odborníků. Dnes byla zahájena onkologická léčba za použití nejmodernějších prostředků. Celá rodina věříme, že i díky vaší podpoře bude mít Karel sílu se uzdravit," dodala tehdy.

Gott nakonec zákeřnou nemoc překonal, jeho zdravotní stav je ale od té doby ostře sledovaným tématem. Opakovaně jej trápí záněty dýchacích cest, oslabená imunita či potíže se sluchem.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji koupit na internetuDostanete ji do schránky druhý den po objednání. Doprava je zdarma!

5739835:full:true:true

Fotogalerie
58 fotografií