V 90. letech patřila Monika Vořechovská (dnes Tejkalová) mezi tanečnice v doprovodné skupině Jiřího Korna (70). Právě při jednom natáčení s ním se poprvé setkala s Karlem Gottem. A přelétla jiskra. „Měla jsem na sobě takový přiléhavý trikot, i když jsem vždycky byla holka krev a mlíko. Pamatuji si, že nejdřív prošel kolem mě, ani jsem nevěděla, že je to on, ale věděla jsem, že je to někdo. Jeho kouzlo osobnosti bylo strašně silné, až mě zamrazilo,“ popsala Monika v rozhovoru pro Rytmus života první setkání s tím, že hned poznala, že Karlovi není lhostejná.

„Věděla jsem, že si mě všiml. Požádal mě o číslo, ale já jsem ho odbyla s tím, že si mě má najít v telefonním seznamu. Byla jsem vlastně dost drzá. Musel se snažit, vlastně ani nevím, kde to číslo nakonec získal,“ vylíčila tanečnice a modelka, která se objevila i v několika hudebních videoklipech.

Mistr své snahy nevzdal a nakonec z toho byl mezi nimi roční vztah. Ovšem Moničina rodina z toho moc radost neměla. „Maminka se to, bohužel, dozvěděla z bulváru. Pamatuji si to přesně, protože jsem jezdila domů na víkendy.“

„Jednou když jsem k ní dorazila do práce, stála s rukama v bok uprostřed obchodu, kde prodávala, v ruce držela noviny a ptala se mě, jestli jí to nechci vysvětlit? Nejdřív jsem nevěděla, co. Pak mi řekla, jestli si nemyslím, že by Karel byl spíš vhodnější partner pro ni než pro mě. Ale to můj vztah k němu jen prohloubila,“ přiznala žena, jejíž modelingovou kariéru nakonec překazila ošklivá autonehoda.

Proč jim to se zpěvákem vlastně nevyšlo? „Dost času trávil na cestách, protože hodně koncertoval. Volali jsme si, ale nebydleli jsme spolu. On měl dům na Bertramce, já žila v podnájmech,“ vypráví Monika. „Později jsem v bulváru četla, že žádná z jeho slečen u něj nezůstávala přes noc. Musela jsem se smát. Karel byl normální chlap, žádný podivín,“ uvedla na pravou míru.

„Asi na mě žárlil, když byl v zahraničí, ale neměl důvod. Jak se rozkřiklo, že jsem ta ‚Gottova bláznivá tanečnice od Korna‘, nikdo si nic nedovolil,“ zavzpomínala Tejkalová a připomněla si i krásné chvíle s Karlem. „Prožila jsem s ním navíc jedny krásné Vánoce. To je hezká vzpomínka, ke které se ale už dneska nevracím,“ doplnila pro Rytmus života s tím, že svému tehdejšímu partnerovi věnovala parfém a desku. Od něj pak dostala hodinky, o nichž se až později dozvěděla, že jsou velmi vzácné. „Byl velkorysý,“ dodala.

VIDEO: Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
47 fotografií