Nedělní Blesk při bližším studování nejprve ze stránky přečetl to, co už je z Gottova vyprávění známé. Že miloval filmy s Oldřichem Novým (†83), z jehož gest a chování hodně odkoukal.

„Netušili, že jsem ty role milovníků doslova studoval, stále dokola se učil ty svůdné grimasy, abych si je potom mohl ve škole zkoušet na děvčatech a dokonce i na učitelce ruštiny. To ale až v posledním ročníku školy v Kobylisích,“ stojí v úvodu stránky.

A následně popsal, co s ním jako s puberťákem udělala ruštinářka. „Jitka Pavlíčková byla jen o pár let starší než my. Nám bylo 15, jí pouhých 21. A učit se učila teprve na nás, a já jsem ji tak rád přiváděl do rozpaků,“ vzpomíná Slavík. „Po odchodu mé oblíbené chladné Evy se stala objektem mého zájmu právě ona. Kvůli ní jsem si dával záležet na oblékání,“ pamatuje si dokonale na 65 let staré události.

„Zatímco kluci ve škole byli v teplákách a blbli, tak já seděl v lavici v dvouřadém obleku, měl vždy sladěnou kravatu a dělal jsem na ni ksichty, doufaje, že udělám dojem. Když jsem se jí na něco ptal, tak jsem na ni většinou zkoušel šarmérský způsob. Takhle jsem byl ovlivněn filmy. Kluci ze třídy si ze mě občas dělali srandu a ptali se mě: Kam jdeš? Jdeš na svatbu, nebo co? A já na to: Co ty víš?“ dodal v chystané autobiografii, kterou chce poslat na trh letos na podzim.

Ruštinářku Jitku Pavlíčkovou (86), do které byl zamilovaný, Karel zkontaktoval. Pozval ji letos na jaře k sobě domů. Tehdy ke snímku na facebooku napsal: „Dnes jsem se po 65 letech setkal s mojí ruštinářkou ze základní školy v Kobylisích.“ To ale ještě nikdo nevěděl, že to byla jeho platonická láska. Až teď, díky fotce z dovolené na Sardinii, je to jasné...

Slavík na eurobankovce

Portrét zpěváka bude na pamětní eurobankovce, která se začne prodávat v den jeho osmdesátin 14. července v Praze. Bankovka s nominální hodnotou nula eur v limitovaném a číslovaném množství 5000 kusů vyjde v rámci projektu Euro Souvenir Česko.

Prodej pamětních eurobankovek se uskuteční prostřednictvím dvou speciálních výdajových automatů v prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí. Jejich cena bude 50 korun.

VIDEO: Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku David Turek, Aleš Brunclík

 

K 80. narozeninám vznikla i další kniha, v níž mluví o Slavíkovi 17 jeho přátel a známých. Knihu NÁŠ KAREL můžete objednávat - ZDE!!!

5739835:full:true:true

Fotogalerie
56 fotografií