Manželka Slavíkova dvorního skladatele a kamaráda Karla Svobody (†68) to nepopírá. „Na oslavu Karla Gotta mě nikdo nepozval,“ potvrdila Blesku prezidentka Kapky naděje. „Proč? To netuším. Nikdy jsme si s Karlem Gottem nic neudělali. A můj Karel pro něho v životě snad pár úspěšných písniček složil...“ připomněla Vendula a dále nechtěla věc rozebírat.

Syn tam byl

Cítí to určitě ale jako dost ostudné. Vždyť Svoboda napsal Gottovi přes osmdesát hitů včetně Lady Carneval, Včelky Máji či Jdi za štěstím. Hitmakerův syn z prvního manželství Petr Klein Svoboda (37) se tajného mejdanu v Divadle Na Jezerce zúčastnil. Stejně jako Giovanna Roklová (77), vdova po Slavíkově fenomenálním klavíristovi Rudolfu Roklovi (†57). Proč ale oslavenec zanevřel na vdovu po svém hitmakerovi?

Dívčí válka

Podle zjištění Blesku je v tom Karel nevinně! Za vším prý vězí tichá válka s Ivanou Gottovou (43). „Ve Vendule viděla vždycky velkou konkurenci. Myslím v tom smyslu, že dokázala Karla, ale i sebe a svou práci skvěle reprezentovat. To je podle mého názoru důvod, proč Vendula nebyla pozvána,“ dozvěděl se Blesk od přítele obou Karlů z hudební branže. „Vždyť to celé organizovala Ivana! To bylo jasně znát z toho, že tam byla spousta jejích kamarádů, se kterými Karel neměl nikdy nic do činění a naopak tam scházela řada lidí blízkých jemu...“ dodal důvěryhodný zdroj, který si nepřál být jmenován.

Přátelé až do smrti

Oba Karlové byli vždy velcí přátelé. Když se Svoboda v lednu 2007 zastřelil, Gotta to tak vzalo, že jel na otočku z Německa, kde měl turné, do Prahy na pohřeb. Řídil si sám a byl to zápřah. Tolik pro něho skladatel znamenal! Do programu svého německého turné pak okamžitě zařadil poctu Karlu Svobodovi, kterou se slzami v očích sám uváděl. Vendula mu dokonce produkovala klip k duetu Svět je prostě nekonečná pláž a jela ho s ním a Martinou Balogovou (39) točit do Řecka.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednat i na internetu.

5739835:gallery:true:true

Fotogalerie
67 fotografií