Zatímco hudební svět v dubnu 1994 oplakával sebevraždu Kurta Cobaina, v Británii se v té době rychle šířila sláva čtyř kluků z Manchesteru – Oasis. Srdce kapely tvořila bratrská dvojice Liam a starší Noel Gallagherovi, jejichž komplikovaný vztah dával Oasis pořádnou šťávu, ale stál také za koncem kapely. V roce 2009 se po ostré hádce před koncertem v Paříži bratrské cesty rozdělily a Liam i Noel si šli každý svou vlastní cestou. 

Liam Gallagher pak v roce 2017 přišel se sólovou deskou As You Were, která se stala nejlepší deskou v britských, irských a skotských hudebních žebříčcích. S dvojkou má Liam podobné plány: „Jsem si jistý, že písně na nové desce jsou o hodně lepší než na první. Dvojka má mnohem větší zvuk a to je to, co jsem potřeboval,“ prozradil Gallagher pro Blesk.cz.

Nechci nikoho vidět

Brzy by měl vyjít i dokument o jeho osobě „As It Was“. Jak se zpěvák s hvězdnými manýry cítil, když kolem něj kroužily filmové kamery? „Je to jako všechno. Máš špatné i dobré dny. Když je to špatný den, tak nechceš nikoho ani vidět, a když se daří, tak ti nevadí sdílet ho s dalšími lidmi,“ říká o své nové zkušenosti.

Sezona snů

V rozhovoru nesměla chybět ani otázka na anglický fotbalový klub Manchester City – o Gallagherovi je totiž známo, že je jejich obří fanoušek. „Mám rád všechny hráče klubu, nemám žádného oblíbence. Jsem naprosto nadšený, že jsme vyhráli Premiere league!“ prozradil zpěvák.

Do Prahy dorazí na Metronome festival, který se na pražském Výstavišti koná 21. a 22. června, a zahraje tu celý koncert – jeho vystoupení bude trvat 90 minut. Organizátoři o jeho jméno v programu podle programové ředitelky festivalu Barbory Šubrtové stáli už předloni, nakonec z toho ale sešlo. V Praze sice Gallagher pobude pouze krátce, protože druhý den mají v irském Corku koncert, přesto si hlavní město hodlá užít plnými doušky: „Doufám, že v den koncertu budeme mít víc volna a uvidím z Prahy víc. Každopádně si půjdu ráno v den koncertu zaběhat po Praze. Je to skvělý způsob, jak poznávat města,“ komentuje svůj program.

Týden po pražském koncertu ho čeká další vystoupení na proslulém festivalu Glastonbury v britském Piltonu. Zahraniční média spekulují o tom, že právě tam by se mohli objevit kluci z Oasis znovu bok po boku. Plánují legendární rockeři návrat? Liam Gallagher si v odpovědi na otázku redaktora Blesk.cz pomohl názvem jednoho z alb kapely: „Definitely maybe (určitě možná, pozn. red)“. Čeští fanoušci se na slavného bouřliváka mohou těšit v pátek 21. června od 22:15.

Fotogalerie
5 fotografií