Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal v březnu opravovat koleje v délce zhruba 1,9 kilometru. Vyměňoval nejen koleje, ale opravoval odvodnění, dráhové kabely a trolejové vedení.

Stavebníci vybudují bezbariérové přístupy k zastávkám a obnoví osvětlení sloupků s jízdními řády. Nyní se zdá, že by práce měly být hotovy dříve, než se očekávalo. Konkrétně se počítá s tím, že v sobotu 29. června by Vinohradskou měly znovu projíždět tramvaje.

Velmi dobrá organizace práce, fungující trasy návozu a odvozu materiálu, kvalitní stavební stroje, užití delších kolejnic vedoucí ke snížení počtu svarů, ale i ideální počasí. To vše nám přispělo k úspěšnému urychlení prací ve Vinohradské,” uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Ještě není úplně hotovo

Rekonstrukce se po Vinohradské dočká také zastávka I. P. Pavlova v Bělehradské ulici. Technická správa komunikací vypsala zakázku, ve které hledá stavební firmu. Zastávka bude přebudována na bezbariérovou, stavbaři opraví okolní chodníky, které budou z mozaikové dlažby, a vozovky. Projekt počítá také s bezbariérovými přechody pro chodce. Náklady by měly být maximálně 37 milionů korun, přesná částka bude ale záviset na výsledku tendru.

Fotogalerie
9 fotografií