Hlavní venkovní scéna bude opět na Alšově náměstí. Nabídne zdarma vystoupení včetně slavnostního zahájení, které je naplánováno na 16. hodinu. „Několikrát denně tam budou vystupovat artisté a další umělci. Tato scéna dokonale ukazuje krásu pouličních vystoupení. Interaktivní představení, bezprostřední kontakt s diváky a silné zážitky,“ uvedl ředitel festivalu Václav Pokorný.

Na středovém pásu Hlavní třídy naproti Alšovu náměstí bude stát velké šapitó. Dopoledne se v šapitó uskuteční tvůrčí dílny pod vedením zkušených umělců. Za tento program se bude platit, jinak je vše ostatní zdarma.

Jako v Barceloně

Alšovo náměstí s kruhovým objezdem pak spojí tradiční scéna La Rambla. „La Rambla je barcelonský bulvár, který je považován za kultovní místo pouličního umění. Prvotním impulsem pro festival Cirkulum bylo právě to, že jsme La Ramblu chtěli přenést do prostředí porubské Hlavní třídy. Oproti loňskému roku bude program bohatší a představí se v něm hudebníci, živé sochy a spousta dalších umělců,“ řekl ředitel festivalu.

Vrchol umění

Poslední scénou bude aula Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava, kde se uskuteční závěrečné vystoupení festivalu. Představení Final mezinárodního souboru Analog, které podle pořadatelů patří k tomu nejlepšímu, co současný nový cirkus nabízí.

„Soubor je v současné době na světovém turné a dostat mezi jeho zastávky i Ostravu, byl nadmíru složitý výkon. Ale povedlo se a diváci uvidí netradiční spojení hudby, cirkusu a divadla,“ doplnil Pokorný. Více info najdete ZDE

VIDEO: Déšť na kouzlu vystoupení Long Vehicle Cirkusu neubral.

Video
Video se připravuje ...

Déšť na kouzlu vystoupení Long Vehicle Cirkusu neubral. Eva Fornálová