Anna Sýkorová už v teenagerovských letech prohlížela výkladní skříně a užívala si pohledy na kolemjdoucí, kteří se uměli slušivě obléknout. „Pocházím spíše ze sportovně založené rodiny. Uměleckou tvůrčí činností se u nás nikdo nezabýval, ale vztah třeba k ručním pacím mám od dětství,“ svěřila se Anna, která od rodiny zpočátku ani podporu neměla.

„Moc si nedovedli představit, že by z našich výrobků mohl být nějaký dlouhodobý byznys. Táta se mě ptal: ‚A jak dlouho si myslíš, že se takové kravaty a motýlky budou prodávat?‘,“ vzpomínala, jak se nenechala odradit a měla svou hlavu, což se jí nakonec vyplatilo.

Něco, co tu nebylo

Vše odstartovalo v roce 2013. Tehdy šila její sestra pro děti. A tak si řekla, že by mohla šít něco, co tady ještě nebylo. Dnes díky tomu vytváří módu zejména pro elegány - nápadité kravaty a motýlky, které by strčily kdejaký okázalý šperk do kapsy.

Anna stojí za zajímavými módními doplňky, které hýří originalitou a nápaditostí.
Autor: Bubibubi ties

Baví mě květinové vzory – u těch i vše začalo. Sháněli jsme kapesníček do saka a užší kravatu s květinami, ale v Česku to tehdy byl nemožný úkol.“ Jakmile sehnala ty pravé látky, vše jelo jako po drátkách, zákazníci se začali hrnout. A to i přesto, že se traduje, že čeští muži nemají vkus a nejraději nosí ponožky v sandálech.

Nakupujeme levné trendy

„Nerada hodnotím a generalizuji. Každému se líbí něco jiného a má své možnosti. Myslím ale, že hlavní problém nejen v Česku je, že příliš často nakupujeme věci jenom proto, že jsou levné, ve slevě, nebo protože jsou trendy,“ vypozorovala za roky praxe. Dle Anny bychom se měli naučit investovat do kvalitních, nadčasových kusů, které něco vydrží a budou nám dělat radost. Mít respekt k výrobci, spotřebovanému materiálu a zdrojům.

Přesto i ona má pocit, že jsou státy, kde se dá čerpat větší inspirace než jen v ulicích české metropole. „Co se pánské módy týká, musím zmínit Itálii a Anglii. Osobně mě baví skandinávský styl, jak u doplňků, tak třeba u interierového designu. Jednoduché, funkční, nepřeplácané,“ doporučuje, kde hledat nápaditost v oblékaní.
Fotogalerie
13 fotografií