Zatímco někteří se rozčilují u svých počítačů při čtení nejnovějších politických zpráv a u piva pak lamentují nad jednáním našich politiků, Pražané tuto činnost posunuli na další úroveň. Komici ze skupiny Underground comedy baví své publikum nejen klasickými stand-upy, ale i novou show Nesem vám noviny, která si zakládá na aktuálním dění, situačním humoru i politické satiře.

Video
Video se připravuje ...

Nesem vám noviny Eva Fornálová

Čtveřice nejvtipnějších stand-up komiků je během show usazena ke dvěma stolečkům na opačných koncích pódia. Aktéři se utkávají v komentování nejbizarnějších a nejšílenějších politických výroků, memů a situací uplynulých dní. Uprostřed všech výkřiků a trefných hlášek sedí jako soudce Tomáš Plhoň, který si moderování a usměrňování týmů užívá jako v některých legendárních televizních soutěžích.

Jsem rád, že můžu opět začít stejnými větami. Vítám vás tady. Doufám, že se budete bavit. Prezident Zeman je zrovna v Číně,“ rozesmál obecenstvo Plhoň hned v první minutě. Luděk Staněk, Adéla Elbel, Jarda Cerman a Tomáš Reitz svými nekorektními vtipy přiváděli celé obecenstvo do záchvatů smíchu od samého začátku soutěžení až do konce.

Každá týdenní show Nesem vám noviny si drží stejné pořadí disciplín. Nejprve přichází zahřívací kolo, které skrze hádání správných výroků diváky zasazuje do aktuálního dění. Následuje soudní tribunál, při kterém se nehraje na pravdu, ale na nejvtipnější reakci, kdy si každý z týmů musí udržet názor pro či proti a ten zábavně obhájit.

Máme tady první kauzu. Bratislavský rozhlas způsobil všeobecné pozdvižení tím, když nechal zahrát hymnu slovenského štátu Hej, Slováci. A to v den výročí popravení vůdce slovenského štátu Tisa. Olekšák pak vysvětlil, že nejde o hymnu fašistického období, protože když se to vyučovalo ve škole, tak zřejmě chyběl,“ znělo při obhajobě jednoho z témat. Druhý tým například argumentoval tím, že jde o fiktivní problém fiktivního státu. A návštěvníci brečeli smíchy. „Takhle už jsem se dlouho nepobavila,“ chválila show návštěvnice Alena.

Fotogalerie
22 fotografií